To lokale løpere, Jørgen Solhaug Sæter, Os IL, og Guri Sandvold, Tynset IF, har vært Nord-Østerdal skiskytterkrets sine håpefulle under det pågående junior-VM.

Kontrastene har vært store. For mens Jørgen har gått det som har vært av konkurranser, og blant annet tok en råsterk femteplass på jaktstarten torsdag, har Guri hatt en reservetilværelse. Men lørdag er de klare for å forsvare Norges ære på mesterskapets siste distanser, stafettene.

Guri (21)forteller til Arbeidets Rett at hun har hevet seg over skuffelsene det har vært å ikke få gå et eneste individuelt løp.

– Jeg innrømmer jeg har vært litt skuffa, men det har jeg hevet meg over nå. Og lørdag, da går jeg enten første eller andre etappe, og gleder meg veldig, sier tynsetjenta.

Og forventninger om å kjempe om medalje har Guri.

Marit Øygard, Juni Arnekleiv, som har bronse fra dette mesterskapet på sprinten, og Synne Owren, som tok bronse på jaktstarten, er de tre andre løperne på vårt lag. Veldig gode løpere, og jeg tror vi er en av sju lag (nasjoner) som slåss om medaljer, sier Guri.

Justert seg inn med tanke på høyden

Selv om det har vært et "se-på-VM" for Guris del så langt, har hun fått trent godt og akklimatisert med tanke på at konkurransene foregår på en høyde hele 1.450 meter over havet.

– Da jeg ble tatt ut til dette mesterskapet var jeg strålende fornøyd. At jeg nå får være med på laget den siste konkurransedagen, er kjempemorsomt og gjør dette mesterskapet totalt sett til en kjempeopplevelse for min del.

Klatret oppover for hvert løp

Os-løperen Jørgen Solhaug Sæter, som også skal gå en stafettetappe lørdag, har hatt et mesterskap der han resultatmessig har vist bedre og bedre.

Han startet mesterskapet med en 25. plass på normaldistansen, 15-kilometer. Så ble det en god 10. plass på sprinten, før han onsdag feide inn til en råsterk 5. plass til slutt etter en jaktstart der han leverte strålende skyting med 19 treff.

Se ikke bort fra at Jørgen, og resten av det norske laget, er å se på seierspallen etter målgang.