– Mer enn 30 lag, foreninger og grupper vil være i aktivitet. Spennvidda i tilbudet vil være stor, og alle aldersgrupper vil finne spennende aktiviteter, forteller Toini Berg, leder i komiteen for dagen, i en pressemelding.

Osingene kan friste med alt fra idrettslek for de aller yngste til mindre fysisk anstrengende tilbud for den eldre generasjonen. Arrangørene skryter av dugnadsånden og innsatsen til beste for andre, som de mener er en bærebjelke i hele Os kommune.

– Denne dagen vil vise hvor mye fattigere fjellbygda hadde vært uten frivillighet.

Dagen starter på Hagenjordet på formiddagen og fortsetter i samfunnshuset og Oshallen utover ettermiddagen. Spådommene for været er ikke de aller beste for lørdagen, og dersom det blir for ille kan arrangementet på Hagenjordet bli flytta inn i samfunnshuset.

– Aktivitetene og innslaga er som sagt mange og varierte. Kor og korps har starta ny sesong og stiller som vanlig opp på bred front og idretten er med. Det vil bli turnoppvisning, en kan «debutere» både som skytter og som skiskytter, en kan teste skuddfoten i regi av fotballfolket. 4H-laga bidrar med spenstige innslag, hjelpekorpset stiller med både demonstrasjoner og livsviktige tips i krisesituasjoner og historielaget tar oss med til gammeldags slåttonn. Bygdekvinnelaga demonstrerer og sørger for serveringa og i hele Oshallen vil lag og foreninger gjennom sine stand vise bredden av muligheter en som innbygger kan delta i dersom hverdagen blir for ensformig, frister komitélederen.

Komiteen har et ess i ermet, og har invitert Viggo Sundmoen, også kalt «Os-ekspressen» eller «Trollmannen fra Oz», som kommer og forteller om hva fellesskap og dugnadsånd i oppveksten hadde å bety for fotballkarrieren.

Viggo Sundmoen hadde to år som toppscorer i Rosenborg og var senere en sentral spiller i HamKam. Tilnavnet Os-ekspressen fikk han på grunn av sin ekstreme hurtighet.

– Får du ikke med deg denne lørdagen, vil du gå glipp av MYE! avslutter Toini Berg.