Innlandet Arbeiderparti avholder nominasjonsmøte lørdag.

Innstillingen fra nominasjonskomiteen, viser som kjent at Thomas Breen (50) fra Folldal og Hamar innstilles som fylkesordførerkandidat, og Iselin Vistekleiven (39) fra Vågå innstilles som fylkesvaraordførerkandidat.

Videre Innstilles Tom Svellet (65) fra Østre Toten på tredjeplass, Minja Tea Dzamarija (53) fra Kongsvinger på fjerdeplass, Per-Gunnar Sveen (57) fra Elverum på femteplass og Ingrid Tønseth Myhr (23) fra Vestre Toten på sjetteplass.

Innlandet Ap melder i en pressemelding før helgens nominasjonsmøte følgende om sine to øverste på listen: - Thomas er en samfunnsengasjert, erfaren og kunnskapsrik kandidat som vil bli en dyktigfylkesordfører. Thomas er folldøl og er bosatt på Hamar. Han har erfaring fra lokalpolitikk, fylkespolitikk og har to perioder bak seg på Stortinget der han bl.a ledet helsefraksjonen til Arbeiderpartiet. Iselin Vistekleiven er en erfaren, allsidig og engasjert politiker. Iselin har vært ordfører i Vågå, og er også i dag bosatt i Vågå. Iselin er prosjektleder for nasjonalt velferdsteknologiprogram ved Interkommunalt politisk råd for Nord-Gudbrandsdal. Iselin har etter hun ga seg som ordfører i Vågå påtatt seg verv som har betydning for utvikling i Innlandet og for institusjoner i samfunnet. Hun er blant annet styremedlem oppnevnt av Helse Sør-Øst som eierrepresentant i Sykehuset Innlandet Helseforetak og styremedlem i Klimaparken AS 2469.På nominasjonsmøtet deltar 185 utsendinger fra Arbeiderpartiets lokalavdelinger i hele Innlandet.