Magni fikk viktig bekreftelse: Tok verdenscuppoeng i klassisk på tremil

Magni Smedås. Arkivfoto

Magni Smedås. Arkivfoto

Av

Magni Smedås tok sesongens første verdenscuppoeng i klassisk på tremila i Holmenkollen. - Det smakte fortreffelig.

DEL

24-åringen har levert mange solide resultater i skøyting i verdenscupen denne vinteren. I klassisk har det gått lenger mellom oppturene. Derfor kom 28.-plassen på 30-kilometeren i Holmenkollen som bestilt.

Den ble en bekreftelse på at hun også har tatt store steg i den stilarten.

-Dette betyr veldig mye. Skøyting har vært min greie i vinter, men det var godt å vise på tampen at jeg kan å gå klassisk også. Det er jo allrounder jeg har lyst til å bli, sa Smedås til Arbeidets Rett etter målgang.

Onsdag ble hun i tillegg nummer 17 på sprinten på Konnerud.

-Plutselig kjennes det ut som det løsner litt på flere områder. Det er veldig deilig, smilte Smedås.

I mål var hun slått med drøye fire minutter av den overraskende vinneren Frida Karlsson. Den svenske langrennsyndlingen slo Therese Johaug i spurten om seieren.

Smedås hadde samtidig en god følelse.

-Jeg følte jeg klarte å gå bra på ski, og jeg dro gruppa jeg lå i flere ganger og bidro. Det ble et hardt renn, og jeg mistet tellingen på runder uti der og tenkte «herregud hvor mange runder har vi igjen nå?» Smilte Smedås i pressesonen.

Til tross for at tribunene i Holmenkollen var stengt, fikk hun litt hjelp av folk som hadde funnet veien ut i skogen.

-Det var overraskende bra stemning, og det er jeg veldig takknemlig for. Man får en ekstra energiboost av det. Samtidig har jeg full respekt for den beslutningen myndighetene tok, sa Smedås.

Forståelse hadde hun også for at Therese Johaug var litt skuffet over å ha blitt slått. Langrennsstjernen fra Dalsbygda hadde åpenbart dårligere ski enn de svenske jentene mot slutten.

Mens svenskene byttet ski på tampen, gikk Johaug videre.

-Meldingene i går gikk på at skiene ikke kom til å tape seg så mye at det ville lønne seg å bytte ski på slutten. Men når du ser hvor mye svenskene tok innpå henne etter å ha byttet ski, skjønner jeg at hun er litt skuffet. Jeg støtter henne i det, sa Smedås om Johaug.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags