Valg av Tynset kirke som sted for julekonserten søndag er ikke tilfeldig. I tillegg til at kirkerommet egner seg for julekonserter, samles medlemmene på midten i forhold til hvor de kommer fra. Utgangspunktet for koret er Vingelen, men dette er et kor som favner store deler av regionen. Utover Vingelen, kommer kormedlemmene fra Hodalen, Tolga, Telneset, Tynset, Tylldalen, Alvdal og Kvikne.

Tore Reppe kjenner vi som en av regionens fremste musikere, og han er også kordirigent og komponist. Tore har hatt et nært samarbeid med Vingel Singers i mange år. I år stiller både han og datteren Maia på julekonserten. Maia ble ferdig med sin master i klassisk utøvende sang ved NTNU i Trondheim i 2021. Som utøver har hun flere ganger vært solist med orkester, kor og korps i tillegg til deltakelse både som sanger og danser i flere av Opera Trøndelag og Opera di Setras produksjoner. Sist å se i Bør Børson Jr. som turnerte Trøndelag våren 2022 for fulle hus, samt i Opera di Setras Sound of Music som Liesl.

Repertoaret til årets julekonsert er valgt med utgangspunkt i at koret er 30 år. Sangene er da derfor et utvalg fra korets julerepertoar gjennom tre tiår. Noen av sangene er kjente og kjære, andre er ganske nye, mens enkelte sanger er hentet opp fra glemselen. Repertoaret strekker seg fra «Joleklokker» og «Mitt hjerte alltid vanker» til «Nordnorsk Julesalme», og. Anne Grete Preus sin «Når himmelen faller ned» og mer klassisk inspirerte sanger. I tillegg bidrar Maia med sine tolkninger og stemmeprakt.

Vingel Singers gleder seg veldig til julekonserten, og ønsker alle velkommen til en varm og stemningsfull stund, med både korsang og solister. Det er mulig å forhåndsbestille billetter gjennom tynsetkulturhus.no