De påstår at de har holdt på nesten siden mellomkrigstida, men er stadig like aktuelle. Turutvalget i Røros Tur- og Løypeforening har benket seg rundt kafébordet på Jordbærpikene, men egentlig vil de ha oss alle ut på tur.

De vil fortelle om årets åtte poster i Malmleteren. Poengjakta er i gang og den som løser kort hos Intersport kan delta i konkurransen om å sanke poeng, naturopplevelser og god helse i perioden fra 20. juni til 20. september.

Turutvalget er Gunnar Berg, Kai Rønningen, Stein Gullikstad, Tor Inge Mølmann og Osvald Kosberg. Torfinn Rohde er også medlem opplyser de, men han er bortreist den dagen vi møtes.

– Bli med på letinga du også, inviterer de, og er opptatt av å få fram at de ikke akter å gå Stolpejakten og Sofakampen i næringa.

– Vi er et litt annerledes supplement og konkurrerer ikke med de andre tilbudene. Postene våre er litt lenger unna og krever kanskje litt mer, men i år har vi gått ned fra 10 til åtte poster, forklarer karene.

Fire poster er faste og fire er nye. Det er Sletthøa, Storskarven, Stenfjellet og Storhøgda, som er nye for året. Kvitmannen, Kvernskaret, Vigelpiken og Kjøliskarven står også på kortet.

– Vi har vurdert om vi skal følge etter de andre trimtilbudene som er digitale, men velger å beholde manuelle bøker og kart i år også. Påmelding, skjema og kart, fås som vanlig på Intersport, og de skal leveres der også, legger de til.

Litt digitale er de imidlertid, for det finnes en egen Facebookgruppe der en kan finne informasjon, bli inspirert og sist men ikke minst, delta i utvalgets Malmleter-fotokonkurranse. Den som deler bilder fra turer og post-leting er med i konkurransen om premie for det beste bildet!

Nytt av året er at dersom du kjøper deltakerkort før 15. juli, er du med i trekningen av to dagsturkort på Fæmund II.

Noe for øvrig alle bør gjøre minst én gang i livet, mener gjengen, som er veldig takknemlig for at næringslivet støtter opp med premier. Som vanlig blir det samling og avslutning med premiering og diplomutdeling etter endt sesong.

Fakta:

Postene er utplassert i perioden 20. juni (forbehold om at snø-/vannforhold tillater utsetting) til og med 20. september. Det er 8 poster og hver post gir 20 poeng uavhengig av vanskelighetsgrad.

Deltakerkort kr 200 kjøpes hos Intersport Røros. For å bli blant de fem best i poengjakta kreves besøk på alle åtte postene.

Ved kjøp av kort medfølger en tabell som viser forslag til veivalg på postene, og et samlet oversiktskart.