Normalår for mandelpoteta

Potetbønder: Fra venstre, Bjørn Erik Lian, Kjell Arne Distebakken, Ingar Moldstad og Ola Nørdsti kunne fortelle om et normalår for mandelpoteta.

Potetbønder: Fra venstre, Bjørn Erik Lian, Kjell Arne Distebakken, Ingar Moldstad og Ola Nørdsti kunne fortelle om et normalår for mandelpoteta. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Masse folk hadde funnet veien til årets mandelpotetfestival, og produsentene fortalte om et år på det jevne for poteta i Alvdal.

DEL

Hele Storsteigen var full av folk som ville hylle mandelpoteta og se hva lokale matprodusenter og Storsteigen kunne tilby under Mandelpotetfestivalen. Det var til sammen 52 utstillere på plass på området til skolen.

På en av standene sto det fire staute potetbønder og sørget for at de besøkende kunne sikre seg vinterforrådet av mandelpotet. Noe av potet som ble avhendet var nylig plukket kunne Ola Nørdsti fortelle.

– Jeg vet ikke helt sikkert om vi har nok potet til alle som vil ha i dag. Været har gjort at opptakingen kom sent i år og vi drev på til sent i går kveld for å få opp så mye potet som mulig før festivalen. I tillegg var det regnvær og det gjør selve prosessen med å få poteta opp av jordet og ned i poser ekstra vanskelig

– Hvordan er potetåret?

– Det er mindre potet enn det var i fjor. Men i fjor var da også et veldig godt år så vi er kanskje tilbake til normalen nå. Men det er et helt greit år, det har bare blitt litt sen opptaking.

– Hva med kvaliteten på poteta?

– Den er veldig bra. Mandelpoteta i 2015 er godt produkt, avslutter han.

Publikum fikk også gjensyn med gjengen bak monsterhiten "Bønder i hele landet". Alvdal bondelag har oppnådd ikke mindre enn 700 000 treff for videoen som ble laget for å heve bøndenes standing i det norske folk.

Se videoen her:

Bondelaget på Alvdal får skikkelig blest med sin hyllest bonden og bondeyrket. SE VIDEOEN HER!

Artikkeltags