Og som takk for innsatsen fikk gutta flytur

FLYTUR: Adrian Henningsen (10), Oliver Henningsen (11), Per Ellef Nygard (12) og David Øynes (11) fikk en flytur sammen med flygerlærer Bjørn Fossum og MAF-leder og pilot Willy André Ludvigsen fra Tynset flyplass.							               Foto: Erland Vingelsgård

FLYTUR: Adrian Henningsen (10), Oliver Henningsen (11), Per Ellef Nygard (12) og David Øynes (11) fikk en flytur sammen med flygerlærer Bjørn Fossum og MAF-leder og pilot Willy André Ludvigsen fra Tynset flyplass. Foto: Erland Vingelsgård

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Fire unge alvdalsgutter fant på at de skulle steke vafler under potetfestivalen i fjor høst for å tjene seg noen kroner. Nå har halvparten gått til nødhjelp.

De tjente over 1000 kroner på aksjonen og etter hvert fikk de innspill fra en av mødrene om at pengene kanskje kunne gå til et veldedig formål. Og valget falt på MAF – Mission Aviation Fellowship.

Fikk en flytur

Søndag var daglig leder for MAF Norge, Willy André Ludvigsen i Alvdal for å fortelle om organisasjonen. Han besøkte Misjonshuset til pinsebevegelsen og der ble det for øvrig samlet inn 5000 kroner.

I forbindelse med turen til Alvdal ønsket han belønne guttene for sin innsats. Det ble gjort i form av en flytur.

Bjørn Fossum er flyinstruktør og han fikk låne flyet til Tynset flyklubb. Da var det bare å sette seg bak spakene og ta gutta med på en flytur. To og go gutter om gangen og dermed ble det to turer.

MAF hjelper

MAF er en organisasjon som flyr ut nødhjelp og folk for å hjelpe folk som bor i områder som ellers er svært vanskelig å nå. De sørger også for at misjonærer kommer ut til de områdene de vil besøke.

– Jeg leder den norske avdelinga og arbeidet består for det meste å stå for innsamling av penger og rekruttere piloter til de mange oppdragene vi er med på. I disse tider er mye konsentrert om nødhjelp i Nepal. Der er det også vanskelig å komme fram med slike småfly. Derfor må vi mobilisere helikopterfrakt, forklarer Ludvigsen. Han synes det er svært hyggelig at de fire guttene brukte halvparten av de pengene de tjente på vaffelsalg til dette nødhjelpsarbeidet.

Artikkeltags