Gå til sidens hovedinnhold

- Manglende finansiering av FOT-rutene er en mulig kostnadsbombe for fylkene

Senterpartiets gruppeleder i fylkestinget i Trøndelag, Steinar Aspli, mener at statens manglende avklaring om finansiering av de såkalte FOT-rutene (forpliktelse til offentlig tjenesteytelse) kan være en potensiell kostnadsbombe for fylkeskommunene. Senterpartiet er positivt innstilt til at fylkeskommunen får tilført flere oppgaver men da må det også følge med finansiering som står i forhold til oppgavene.

Dette skriver Senterpartiet i Trøndelag i en pressemelding.

- For de av oss som var usikre på om staten var villig til å følge opp overføringen av FOT-rutene til fylkeskommunene økonomisk, har Høyre, Venstre og KrF nå muligheten til å legge den tvilen til side, hvis fylkeskommunene hjelpes over kneika med tilstrekkelig finansiering. Senterpartiet er selvsagt for overføring av flere oppgaver fra staten til fylkeskommunene, men manglende nasjonal finansiering kan føre til at det ikke blir mulig for fylkeskommunene å gi et så godt tilbud som forutsatt.

- Det er ingen tvil om at Trøndelag fylkeskommune er godt skikket til å drifte FOT-rutene, men situasjonen for luftfarten er helt ekstraordinær, og vil være uforutsigbar enda et par år, sier Steinar Aspli.

Kommentarer til denne saken