Ordfører i Tynset kommune, Merete Myhre Moen, håper på at folk ønsker å være med å hjelpe til under arrangementet i starten av juli. Lønningen er på generøse 200 kroner i timen, og arbeidsoppgavene er alt fra å holde styr på parkering til å hjelpe til med rydding.

Til festen trengs det 100 stykker på jobb hele kvelden. Hittil har mellom 60-70 stykker henvendt seg til kommunen. Myhre Moen håper dermed at folk melder seg til kommunen dersom de har mulighet til å hjelpe til.

Alle over 16 kan søke, men Myhre Moen forklarer at de over 18 prioriteres begrunnet skjenkebevilgningen på området.

– Vi mangler fremdeles rundt 30 personer. Det er viktig at vi får på plass dette til 2. juli for at alt skal klaffe under byfesten, forteller Myhre Moen til Arbeidets Rett.

– Vi har valgt å lønne mer enn vi vanligvis gjør for folk som stiller på dugnad. Det er rett og slett fordi vi føler de som stiller opp fortjener det. Som dugnadsarbeider vil du derfor få 200 kroner i timen.

Myhre Moen forteller at folk bør ha muligheten til å arbeide ut kvelden, men at en halv vakt på 4-5 timer og er fullt mulig.

– Vi er fleksible på arbeidstimene så om noen ikke har mulighet til å jobbe hele vakten, er det mulighet for å halvere den.

Ulike arbeidsoppgaver

Ordføreren er klar på at behovet er stort og at arbeidsoppgavene er mangfoldige. Til Arbeidets Rett forklarer hun at noe av det viktigste er at vaktene er synlige.

– Vi ønsker at publikummerne skal føle seg trygge under arrangementet. En stor del av arbeidsoppgavene til dugnadsfolkene blir derfor å være synlige og sørge for sikkerhet og trygghet.

– Annet enn det vil typiske vakter være på parkering, rydding, vasking og generelt passe på folkemengden.

Ordføreren antyder en publikumsmengde på et par tusen, men forteller også at andre har antydet helt opp til ti tusen personer.

– En nøyaktig mengde er vanskelig å anslå, men vi vil ha plass til fem tusen innenfor inngjerdingen. Det vil heller ikke bli et problem å stå utenfor inngjerdingen for å få med seg konsertene.

Inngjerdingen vil streke seg fra sørsiden av rådhuset, rundt hele rådhusplassen og helt til ståltårnet ved jernbanen. Myhre Moen forklarer at også mye av fylkesveiene vil bli brukt.

Hvilke forventninger har ordføreren til Byfesten?

– Jeg håper på godt vær, masse folk og god stemning. Byfesten handler om liv og røre i sentrum og det skal vi sikre for, forteller en engasjert ordfører.