– Jeg vil bli så god som det er mulig for meg å bli, og må jeg flytte på meg for å bli det, gjør jeg det, sier Mari til Retten.

Forrige lørdag var det siste dag i NM på Sætersgård, men det var også stormønstring av juniorløpere, som hadde sin Norgescup-avslutning denne helga. Fredag var det sprint på Savalen, mens det på Tolga lørdag ble gått fellesstart for alle klasser.

Verdensmester

Mari går i samme klasse som en verdensmester. Oslojenta Milla Grosberghaugen Andreassen tok hjem tre gull fra vinterens VM i Whistler i Canada, og også på Tolga var jenta fra Bækkelagets SK suveren, og slo neste løper i mål med to minutter.

– Det er bare inspirerende å se hvor god det er mulig å bli, sier Mari til oss rett etter målgang. Denne helga ble en liten nedtur, men sesongen under ett er jeg veldig fornøyd, da jeg stort sett har vært inne blant de tjue beste hele sesongen i norgescup, og har to plasseringer inne topp ti.

NØVGS

Fåsetjenta, som representerer Tynset IF, går siste året på videregående på Tynset, men er ikke fremmed for å flytte på seg i sin kamp for å bli bedre.

– Nå har jeg fokus på innspurten på videregående, så får vi se hva som skjer til høsten. Jeg er veldig fornøyd med den satsinga som jeg har tilbud om gjennom Team Tronfjell, og teamet skal ha en stor del av æren for at jeg har kommet dit jeg er i dag.

Vil satse

Jeg vil gi meg sjøl sjansen til å se hvor god jeg kan bli, forteller Mari. En drøm er sjølsagt å bli så god at jeg kan leve noen år av skisporten, men jeg er klar over at nåløyet er trangt.