Arrangørene byr på det de kaller for en lyrisk og musikalsk reise inn i William Butler Yeats’ poetiske verden. På scenen står komponist og musiker Tirill Mohn & Trio Poetica, samt musiker og komponist Sigrun Eng.

– Å skrive musikk til dikt - og da spesielt til Yeats' dikt, har inspirert mang en musiker og komponist. Tirill Mohn vil presentere et utvalg av egne tonesettinger, og vil via fortelling, resitasjon og musikk la oss bli bedre kjent med denne nobelprisvinnende irske poeten, skriver arrangørene i en pressemelding.

Tirill Mohn har allsidig erfaring som låtskriver, arrangør, tekstforfatter, produsent og musiker. Hun har utgitt fire soloalbum, og har de seneste årene også skrevet musikk for soloinstrumenter og mindre ensembler

Cellisten Sigrun Eng har utforsket repertoar som strekker seg utenfor det klassiske cellorepertoaret. I samarbeid med folkemusikere fra ulike kulturer har hun utviklet en umiddelbar spillestil og et klangideal der overtonene i instrumentet er viktigere enn en saftig vibrato.

På konserten på Tolga vil hun blant annet fremføre et nytt verk for solo-cello av Sarah-Jane Summers, og en norsk cellosuite som inneholder både pols og halling, satt sammen av slåtter og låter fra Østerdalsmusikken.

– Bli med oss å ønske høsten velkommen med mat og musikk!