Gå til sidens hovedinnhold

Med ønske om god jul til alle våre lesere!

Det blir jul i år og, om enn i andre former enn det som er vanlig for mange.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det falt ord om det i redaksjonens morgenmøte forleden, at vi må huske litt ekstra godt på alle som får ei annerledes julehøytid uten de faste gjestene, familie og gode venner i år. De som årvisst samles for å feire jul og nytt år i de faste formene med de faste folka rundt seg.

Det kan være til julekveldsmiddagen, de faste frokostselskapene, rakfisklagene eller kaffeslabberasene med sju slag og slikt. Folk fra andre deler av landet drar kanskje ikke til Fjellregionen, og fjellregionens befolkning holder seg kanskje også mer hjemme. Klokelig nok, for som kommuneoverlege Bjørnstad sier det; smitten spres med folk den.

Samtidig snakket vi om de mange som opplever en annerledes jul i år, eller som har gjort det lenge før pandemien kom av andre grunner. Kanskje fordi det er den første jula etter at de har mistet noen kjære, kanskje den første uten barna etter skilsmissen, eller kanskje den første i et nytt hus eller på en ny kant av landet. Folk som kan ha mistet jobben, er permitterte og kjenner på utenforskap som følge av økonomiske bekymringer, eller at det er ute av arbeidslivet på grunn av sjukdom. Men, slik er det også hvert eneste år ellers, ikke bare i koronaens 2020.

Vi ønsker alle våre lesere alt godt for julehøytida. Sola har snudd. Det går mot lysare daga, som rørosingen Arnfinn Strømmevold synger om, og den første vaksineleveransen på i underkant av 10.000 doser til Norge, er ventet å ankomme 26. desember. Ta vare på stunda og på hverandre!

God jul fra alle oss i Arbeidets Rett!

Kommentarer til denne saken