Med strålende beliggenhet ved rv. 3 og egen inn- og utkjøring ga det seg sjøl: Det blir drive-in-iskiosk på 17. mai

Maren Solvang Johnsen og familien på Søberg Gård lanserer regionens første drive-in for iskrem. De skal stå for betjeninga sammen på nasjonaldagen.

DEL

Sjøl har de stilt lokalene til disposisjon for «korona-konsert» med Tu leen. De har også fått med seg at kreativiteten blomstrer rundt om med både drive-in-gudstjenester og drive-in-kino. Det blir ikke 17. mai uten is, så hvorfor ikke benytte anledningen til å tenke nytt om dette også, tenkte Søberg-gård-familien.

– Vi synes egentlig det er herlig å tenke kreativt, og nå er tida da det er lov å teste ut noen ellers kanskje ville ideer. Traust er ikke en del av vår strategi, så hvorfor ikke bli regionen første og eneste «drive-in-iskiosk», sier Maren Solvang.

– Dette er også enkelt å praktisere med dagens smittevernsregler. Vi gjør det enkelt og kjøre inn fra nord og ut i sør, og det beste av alt vi har plass til at det blir kø. Så det håper vi på, erklærer hun, og legger til at været egentlig ikke har noe å si.

– Alle kan sitte med varmeapparatet på og få servert kuleis i beger gjennom bilruta. Vi sørger også for 17. mai musikk mens du står i kø, lover hun.

Sol til isen er likevel ikke å forakte, så de har studert værvarslinga de siste dagene og legger åpningstida til noen ettermiddagstimer da det ser aller, aller best ut.

De setter sin ære i å vise fram lokalt næringsliv og lokale produsenter i stabbursbutikken og på serveringsfatene til vanlig.

– Lokalt fokus er viktig også i disse tider, derfor er vi stolte over at vi byr på isen fra regionens eneste isprodusent, Galåvolden Gård. De har ett rikt utvalg av fløteis, tjukkmjølksis og sorbé, noe for enhver smak og alder.

Mange tyr til spekemat når, dersom, sommertemperaturene viser seg også, så de slenger også på et tilbud om pølsene «Festkaren» og «Arbeidskaren».

– Det var i november i fjor vi lanserte ureiste spekepølser fra egen gård. Det ble solgt ut i rekordfart, men nå er produktene på plass igjen så folk kan få kjøpt seg det over bilruta også. Hva passer vel bedre enn å ta med seg «Festkaren» til 17. mai og en «Arbeidskaren» til å ha på kakskiva mandag morgen, reklamerer Maren.

Søberg gård har vært stengt i koronaperioden, men åpner nå forsiktig opp for aktivitet.

– Det har da gått greit for så vidt. Vi har hatt lamming i fjøset og de aller fleste arrangementene og møtene som var planlagt, har i første omgang hovedsakelig blitt forskjøvet, ikke helt avlyst. Forhåpentligvis kommer vi og andre i gang igjen nå, sier hun, og legger til at det er artig å konstatere at alle nye ideer blir så godt tatt imot i disse dager.

Fredag er de arena for en direktesending med ordføreren og andre gjester i studio på Søberg Gård. Skogheim Media streamer det hele og du kan se det på retten.no også.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken