Gå til sidens hovedinnhold

34 år etter første jobbsøknad lander Arne Egil endelig hos NRK i Kirkenes

Artikkelen er over 4 år gammel

Arne Egil Tønset er tilbake som fast ansatt i NRK. – Kirkenes er på ingen måte noen nødhavn, sier han

Tønset er dreven i NRK-systemet, og har blant annet vært korrespondent i Moskva (2003-2007). Nå har NRK Finnmark-redaktør Morten Ruud, også han tidligere Moskva-reporter, ansatt ham på Kirkenes-kontoret.

57-åringen, opprinnelig fra Røros, har de siste årene vært frilanser og forfatter.

– Er det harde tider i mediebransjen som gjør at du søker deg til en fast og trygg jobb igjen?

– Jada, det er jo tøffe tider hvor en fast jobb er gull verdt. Men jeg har ikke søkt meg til Kirkenes fordi det er noen nødhavn. Jeg vurderte også å søke sist de lyste ut jobb her, sier han til iFinnmark.

– Dessuten var det til Kirkenes jeg søkte meg da jeg først begynte i NRK Finnmark i 1983. Den jobben fikk jeg ikke da, men jeg fikk den som var ledig i Vadsø. Så jeg er godt fornøyd med å endelig få ja nå 34 år seinere.

– Blant det mest spennende

Tønset bor for tiden i Tromsø, og har frilanset både for distrikt og riks i NRK den siste tida. Han blir å se i felt i Kirkenes i løpet av et par ukers tid.

– Jeg ser på dette som en av de mest spennende utereporter-jobbene man kan ha i NRK i nord. Jeg gleder meg mest til å dekke alt som har med naboskapet til Russland å gjøre - og kontrasten mellom hvordan samarbeidet fungerer her, kontra i storpolitikken, sier han.

Han snakker flytende russisk, og har hatt som prosjekt å praktisere det med sin sønn som ble født da han bodde i Moskva.

– Men i tillegg til grensestoffet er det selvsagt mye interessant som skjer også rent lokalt. Du har hele spekteret, legger han til.

Ifølge Medier24, som siterer intranettet til NRK, er det faktisk tredje gang Tønset begynner i NRK Finnmark – denne gangen er det 14 år siden han sist sluttet.

To nye ansatt i Alta

NRK Finnmark hadde utlyst tre stillinger som de fikk totalt 25 søkere på. I tillegg til Tønset ved Kirkenes-kontoret, er Ida Louise Rostad og Ine Eftestøl ansatt ved Alta-kontoret. Sistnevnte var ikke på søkerlista iFinnmark presenterte i slutten av januar.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Distriktsredaktør Morten Ruud i NRK Finnmark sier til iFinnmark at han er svært fornøyd med de nye ansettelsene.

– Arne Egil Tønset er jo en veldig erfaren mann som har vunnet priser og som blant annet har vært korrespondent i Moskva i Russland, sier Ruud til iFinnmark.

– Også Ine Eftestøl og Ida Rostad er fra før kjent i NRK. Ida har jobbet noen år i NRK Tromsø, mens Ine har vært i både NRK Rogaland og NRK Super. Dette er unge, flinke folk, sier distriktsredaktøren fornøyd.

 

 

Kommentarer til denne saken