Martin Holmen er årets unge radioprofil. Nea Radio er årets lokalradio

JUBEL: Heder og ære til radiofolket. Martin Holmen, opprinnelig alvdøl, er Årets unge radioprofil. Nea Radio, her ved redaksjonssjef Per Magne Moan til venstre og redaktør Andreas Reitan til høyre etter utdelingen fredag kveld.

JUBEL: Heder og ære til radiofolket. Martin Holmen, opprinnelig alvdøl, er Årets unge radioprofil. Nea Radio, her ved redaksjonssjef Per Magne Moan til venstre og redaktør Andreas Reitan til høyre etter utdelingen fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fredag kveld feirer de sammen med resten av lokalradio-Norge som er samlet på Radiodager i Oslo. Utdelingen av i alt 21 priser fredag kveld, omtales som radiobransjens Oscar-utdeling.

Alvdølen Martin Holmen, som tidligere i år er kåret til årets alvdøl og Alvdal-ambassadør 2017,ble kåret til årets unge radioprofil. Han er for lengst også utropt til et godt radiotalent for sine morgensendinger på mP3. 

– Konkurransen er hardere og tøffere i år, og forskjellen mellom de aller beste har aldri vært så liten. Det er meget små marginer mellom første- og tredjeplass. Som i toppidretten snakker vi her om hundredeler, sier Morten Scott Janssen, leder i hovedjuryen, PRIX Radio.

Det ble delt ut i alt 21 priser. P3 ble kveldens store vinnere med hele seks priser. Nytt av året er priser i de to kategoriene Årets lokalradio og Årets radiokanal.

Nea Radio ble hedret med tittelen Årets lokalradio. De trakk det lengste strået i konkurranse med fire andre lokalradiostasjoner. De fire andre var 1FM Molde, Radio 102, P5 Bergen og Radio Nova.

- Vi fikk også prisen DABASSADØR, forteller Per Magne Moan, på SMS fra feiringen i Oslo fredag kveld.

Radiodager er samlingspunktet for hele den norske radiobransjen - både allmennkringkasting, kommersiell radio og lokalradio.

- Det er hyggelig at en lokalradio som har produsert godt innhold i mange, mange år, endelig får en annerkjennelse, også på riksplan, sier Janssen, til nettstedet norsk lokalradio.

Juryen begrunnet tildelingen til Nea Radio slik:

Årets lokalradio har en sterk posisjon i sitt nedslagsfelt. Suksessoppskriften er folkelig og variert innhold, med stor grad av lokal tilstedeværelse.

Lokalradioen er en fremmer for lokal identitet og kultur, og har inntatt en aktiv rolle som samlingspunkt for befolkningen i dekningsområdet.

Aldri tidligere har en lokal radiostasjon hatt så stor daglig oppslutning i sitt nedslagsfelt som årets prisvinner. Stasjonen knuser alle tidligere rekorder og alle nasjonale radioaktører, når nærmere halvparten av alle innbyggere lytter til radiokanalen – hver dag.

Årets lokalradio var tidlig på banen for å adoptere ny digital kringkastingsteknologi og disponerer i dag Norges største og mest avanserte lokale DAB-nett. I løpet av det siste året har radiostasjonen utvidet sitt dekningsområde fra 12 tusen til et potensiale på over 270 tusen.

Årets prisvinner er «bygderadioen» som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradiobransjen.

Nea Radio var nominert i tre kategorier; Årets radiokanal, Årets lokalradio og til Årets intervju, der Per Magne Moan sitt intervju med Anny Aspaas var en av fem gullkandidater.

Snart kommer Sommertoget til Fjellregionen!

– Før var jeg en jævla homo, nå føler jeg meg som Martin

Elsker å møte folk 

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags