Nærmer seg 5.000 digitale brukere

ØKER:  Konstituert daglig leder Beate Schjølberg og konstituert ansvarlig redaktør Inge Morten Smedås konstaterer at stadig flere bruker Retten digitalt.

ØKER: Konstituert daglig leder Beate Schjølberg og konstituert ansvarlig redaktør Inge Morten Smedås konstaterer at stadig flere bruker Retten digitalt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Antall brukere som benytter seg av Arbeidets Retts digitale løsninger nærmer seg 5.000.

DEL

- At stadig flere velger å benytte seg av våre digitale løsninger er gledelig i en tid der de fleste avisene i landet opplever nedgang blant papirleserne, kommenterer konstituert ansvarlig redaktør, Inge Morten Smedås.

aID er et digitalt identifikasjonkort som du bruker for å benytte deg av avisas digitale løsninger. Det er gratis å opprette, og du bruker det for å sende inn hilsninger, bilder, leserbrev og for å legge inn arrangementer i kalenderen.

Du bruker det også for å lese alle sakene på retten.no og for å lese papiravisen som E-avis. Da kreves det at du er abonnent.

- Alle som abonnerer på papiravisen har tilgang til de digitale produktene, sier Smedås

Ferske lesertall

I går la Mediebedriftenes Landsforening (MBL) frem tall for lesning og opplagsutvikling i norske medier for det siste året. Den viser at flest benytter avisenes nettutgaver (61 prosent), mens papirutgavene daglig når 51 prosent av befolkningen.

En generell trend er at antall papirlesere går ned. Slik er det også for Arbeidets Rett som opplever en nedgang på 2000 lesere på papir det siste året.

Det er gjort endringer i undersøkelsen siden forrige gang, så tallene er ikke direkte sammenlignbare.

- Omtrent halvparten av tilbakegangen på papir forklares med en ny målemetode med vekting knyttet til utdanning, forklarer direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt i Amedia, Stig Finslo.

Arbeidets Rett har det siste året også fått noen færre lesere på nett.

- Forklaringen på det er nok at vi har plusset flere av sakene på nett, det vil si at du må være abonnent for å lese sakene bak pluss-tegnet, sier Smedås.

Antall lesere på mobil holder seg stabilt for Arbeidets Rett.

Flere abonnenter

Selv om avisa har fått noen færre lesere det siste året, har antall betalende abonnenter økt siden i fjor. Økningne har vært størst på nett.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags