Mobilisering funker!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDet er imponerende 283 prosent økning i prosjektsøknader fra Hedmark om de statlige bredbåndsmidlene. Kommunene har lyttet, lært og utført oppgaven!

Mens det i fjor ble sendt 12 søknader for Nkom-midler fra Hedmark, har kommunene nå grepet muligheten og sendt hele 46 søknader i år. Jeg er veldig glad for å se at mobiliseringen fylkeskommunen satte i gang, har lykkes så godt.

Søknadene viser at det er stort behov for bedre bredbåndstilbud i fylket, og engasjementet og dugnadsviljen er det ikke noe å si på!

Hvis alle prosjektene realiseres, vil 7391 husstander få et bedre bredbåndstilbud. Det vil ha betydning for over 7 prosent av innbyggerne i Hedmark. 20 kommuner har søkt om totalt 111 millioner kroner til bredbåndsutbygging for sine prosjekter. Stortinget bevilget 138,7 millioner over statsbudsjettet for 2017 til bredbåndstilskuddsordningen. Det betyr at ikke alle prosjektene som søker vil få tildelt midler.

Fylkeskommunen innstiller på vegne av staten de prosjektene som har mulighet til å få tildelt Nkom-midler. Det er dessverre få som har sjanse til å få tilskudd fra de statlige midlene. Det viser at det ikke er tilstrekkelig å la markedet ta ansvaret for utbyggingen.

Derfor opprettet fylkeskommunen en ny ordning i februar i år hvor det ble lagt 30 millioner kroner i potten til bredbåndsprosjekter de neste tre årene.

Når regjeringen i for stor grad har overlatt ansvaret for bredbåndsutbygging til markedet, noe som har medført at utbyggingstakten har vært for lav i forhold til behovet, så valgte vi å ta et større grep selv. God kommunikasjon er helt nødvendig for å opprettholde bosettingen i landets mest spredt bebodde fylke, og ikke minst et krav for næringslivet og muligheten til å utvikle nye spennende arbeidsplasser i hele fylket.

Vi må få fart på bredbåndsutbyggingen i Hedmark, og i tett samarbeid med kommuner og leverandører får vi endelig forbedret tilgangen på høyhastighetsbredbånd for hedmarkingene.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags