Elgforvaltningen i regionen

Av
DEL

Meninger

Viser til Retten 26 juli hvor det i ingressen står at "Jegerne må få lov til å bestemme jaktslutt selv innenfor forskriften." Her er det vel journalisten som har ordlagt seg litt lite presist. Det er ikke jegerne,- men rettighetshaverne som har ansvaret for hjorteviltforvaltningen.

Sjøl om man lett kan få inntrykk av at det opp gjennom åra er de jaktinteresserte rettighetshaverne som har dominert i forvaltningen.

Elgstammen skal forvaltes på en bærekraftig måte innenfor Regionen. Og da vet vi at det er vinterbeite som er minimumsfaktoren, og at nedbeiting av furuforyngelsen ikke blir mer omfattende en at fremtidig skogproduksjon kan ivaretas.

Vil gjerne gi honnør til Erlend Vingelen i Elgregionen, han synes å ha forstått dette. Elgstammen synes å være i vekst. Min bekymring som grunneier (og rettighetshaver) er den fremtidige skogproduksjonen.

Dagens vinterstamme på elg bør reduseres med 25%. Og på hjort må det sterkere virkemidler til når man registrerer hjortens skader på gran og furu vinterstid.Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags