Høyre og Frps salg av Norge må stanses

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Erna Solberg og Siv Jensen forsøker å selge og privatisere alt fra jernbanen og Flytoget, til Statskog og Statkraft. Dette er viktige verdier for samfunnet vårt som sørger for at både muligheter og naturressurser kommer folk flest til gode.

Når Erna Solberg og Siv Jensen selger unna våre felles verdier, er det ikke en gang sikkert at det kun er de aller rikeste i Norge som tar over rettigheter og pengestrømmer, også multinasjonale fond og store utenlandske oppkjøpere står klare. 

Mens generasjonene før oss bygde landet, og sørget for at verdier og muligheter skulle komme det breie lag av befolkninga til gode, er Høyre og Frp nå i ferd med å selge det bit for bit. Et togselskap fra Hong Kong har eksempelvis vist interesse for å ta over verdier fra jernbane i Norge, hvis Høyre og Frp gjennomfører sine privatiseringsplaner

Også tilgang til natur står på spill. Litt innenfor Bergstaden finner vi Femundsmarka med store felles områder hvor Statskog sørger for at vi alle har lik tilgang til jakt og fiske.

Buer står disponible til bruk for hver og en av oss. 1/5 av landarealet i Norge eier vi sammen gjennom Statskog. Dette vil de selge på grunn av sin markedsideologi. Høyre sier jakt er for billig i Norge. Vi mener derimot at jakt og fiske skal være en folkeaktivitet, ikke en rikmannsport for de få. 

Den 11.september kan du bruke stemmeretten og sørge for at vi i Norge fortsatt skal være rikt som samfunn sammen, ikke fattig hver for oss!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken