Boikott Coops juletresalg

Av

I alle år har jeg kjøpt mine kortreiste juletrær så lokalt som mulig. Med enkelte unntak da jeg har drevet litt selvplukk i allmenningen til Geir Wagnild. OK, jeg lover aldri å gjøre det igjen, Geir!

DEL

MeningerNå har vi gått over til et plastlignende tre til en svært drøy 1000-lapp, eller et tilsvarende beløp på seks års forbruk av Coop-trær fra Rogaland og Vestfold som selges i vårt nærmiljø. Et nærmiljø der vi snart gror inne av skog som ikke hogges eller tynnes.

Det hele begynte i midten av desember i fjor. Vi kjøpte juletre på Coopen en eller annen plass i Gauldalen. Et tilsynelatende flott og friskt tre. Vi fulgte alle regler. To dager på trappa. Så inn på vaskerommet for akklimatisering og en god skjenk i juletrefoten. Og to dager før jul – fire dager etter innkjøp – lirkes det inn til sin faste plass i stua. Frem med lys og pynt til den store høytiden. Men hva skjer? Innen vi er halvferdig med å sette på lysene er treet tomt for barnåler. Tørre, grønne barnålene ligger i en haug på gulvet. Tilbake står et ribbet og pistret tre totalt ubrukelig til alt annet enn å hugges opp i passende biter som går inn i vedovnen. Dyr fyringsved på toppen av alt!

Etter mange års forhandlinger fikk kona viljen sin. Vi gikk til innkjøp av et jukse-tre i plast! Det ble ikke kjøpt på Coop. Fint ble det også.

Lokale juletreselgere skvises ut av markedet med Coops dumpingpriser på juletrær fra sør-vestlandet og Vestfold. Coop er villige til å utrydde våre lokale juletreselgertradisjonen i fjellbygdene for at vi, eiere av Coop og kjøpere av billige trær, skal få en prosent kjøpeutbytte. Vi tjener hele 2 kroner og 49 øre i kjøpeutbytte for et Coop-tre.

Av valget mellom pest (plasttre) og kolera (barløste kvister fra Coop) har jeg krøpet til korset og valgt det første.

Min gode og vanligvis fornuftige nabo T.W. fortalte en gang at lynet ville slå ned i et juletre som var stjålet. Han har så langt tatt feil! Og nå slipper jeg med et dyrkjøpt plasttre ikke lenger å tenke på et lynnedslag i stua på selveste julaften.

Jeg vil anbefale Coop å låne et omskrevet reklamesitat fra en av de stor konkurrentene sine: «Det billigste er ikke alltid det beste»

Fortsatt trofast Coop-kunde, men ikke på juletrekjøp.
Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags