En reise i kommunens ukjente landskap

Elisabeth Sandbakken, Tynset

Elisabeth Sandbakken, Tynset Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg vil med dette gjerne dele mine erfaringer med hjelpeapparatet i Tynset kommune.

Reisen startet en dag i juli. Jeg fikk vite at jeg var alvorlig sjuk, og at jeg kom til å trenge mye hjelp i tiden som kom. Denne reisen innebærer at vi, jeg og min familie inngår et samarbeid med kommunelege, sjukehuset på Tynset, kreftspesialist på St. Olavs Hospital i Trondheim og hjemmesjukepleien i Tynset kommune. Hjemmehjelp kobles inn når det er nødvendig.

I løpet av få dager legges denne reisa opp med alt det den innebærer av medisinering, inn- og utskrivelse fra sjukehus, forskjellige måter å stille smerter på, legebesøk, hjemmesjukepleie natt og dag, samt deltagelse av familie og andre nære. Mitt ønske er å få være hjemme den siste tiden.

Fastlegen har vært helt fantastisk; besøkt meg på sjukehuset, kommer hjem til meg ofte, forklarer hva han forventer vil skje fremover. Gir god informasjon, er omsorgsfull og fremfor alt; medisinerer godt. Og det er godt, for de gnagende smertene jeg hadde var ikke gode å hanskes med.

Jeg får hjemmesjukepleie når jeg trenger det, natt og dag. Jeg får komme inn på sjukehuset når det er nødvendig og når jeg føler behov for det. Ikke lite tilbud det. Jeg får hjemmehjelp fra kommunen for det er vanskelig å greie golvvask osv.

I utgangspunktet var jeg i tvil om dette ville fungere.

Hva får jeg? Det kommer en dyktig sjukepleier hver fjerde time, døgnet rundt, og setter smertestillende medisin, og annen nødvendig medisin. De ikke bare gjør det, men oppmuntrer og er hyggelig, hver gang! Det er ikke bare godt og morsomt å bli medisinert hele døgnet. Jeg klarer ikke være positiv alltid. Jeg surner til og er ikke alltid hyggelig og positiv. Men de som kommer er det. Hjelpeapparatet fungerer på innpust og utpust. Natt og dag.

Men ikke nok med det. Jeg har fått ei god seng på soveværelset, god stol/krakk på badet, stol på kjøkkenet med hjul på, trillebord passe høgt til å støtte seg på og ta med ting på og så legger de på en skrå på dørstokkene slik at det er mulig å ta det med fra rom til rom.

Jeg er svært takknemlig for den gode hjelpen jeg har fått av fastlegen, hjemmehjelpen og hjemmesjukepleien i Tynset kommune. Dette er Tynset’ politikk og de som utøver den!


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags