Til Tor Andre Johnsen, om helsearkivet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerVi er alle svært glade for at vi nå får helsearkivet på plass på Tynset.

Da tanken om et helsearkiv på Tynset skulle settes ut i livet, var alle klar over at dette ikke ville bli et løp med preg av en sprintdistanse. Det var realistisk med noe som lignet et mellomdistanseløp. 1500 meter kunne være en passende sammenligning. Muligens en 5000 meter/10000-meter. Men dette skulle vise seg å ikke holde stikk. Det ble et maratonløp som faktisk gikk over mange, mange år. I dette løpet ble det heldigvis mange supportere. I Sponsorklubben er staten hovedaktør: Styret i den klubben har bestått av politikere. De fleste positive til opplegget. Det har vært et stort og bredt engasjement – også fra de fleste politiske leire. Vi har manglet støtte fra både Høyre og FrP sentralt i denne saken, men ikke fra lokale politikere og lokalt hold. De som har stått midt i løpet har opplevd at det har nærmet seg motstand til et arkiv på Tynset. Aktører fra andre og sentrale steder i landet har ønsket seg arkivet, og de har fått delvis applaus fra sentrale politikere fra Høyre og FrP.

Så nå når vi nå endelig etter mye kamp fikk arkivet – og utdanning til denne viktige saken i havn, gjennom revidert statsbudsjett, var det stor glede hos svært mange.

Men det oppleves ikke så godt at tidligere lunkne til hele denne kampen og løpet , skal ha ta ære for at det hele ved å ville invitere kulturministeren til byggestart. Vi som vet at kulturdepartementet har vært blant de som har vist minst interesse for dette prosjektet, opplever det upassende! Å komme inn på oppløpssiden i løpet, men likevel være med å ta æren for dette, kan vel ikke bare kjennes godt?

I 2013 sørget bl.a. KrF for at det det lå penger klart til utdanning tilknyttet arkivet på Tynset. Men pga. motstand og utsettelse av selve arkivbyggingen, blant annet fra FrPs side, måtte også den delen av prosjektet legges på is.

Hadde de kreftene som nå ønsker å bli med på oppløpet gjort sine saker før, er det grunn til å tro at vi nå hadde stått med et langt på vei ferdig resultat, klart til åpningsfest denne høsten! Hvem som får delta i æresrunden ved åpningen av arkivet på Tynset i 2019 vil valget i september gi svar på!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags