Ja til kraftverk i regionen

Redaktør Guri Jortveit

Redaktør Guri Jortveit

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederMandag 18. juni 2018 skriver seg inn i tolgahistorien som en merkedag, så også for store deler av regionen. Da ble det meldt at styret i Opplandskraft har vedtatt å investere 900 millioner kroner til utbygging av Tolga kraftverk i Tolga kommune.

Kraftverket skal utnytte fallet i Glomma gjennom Tolga sentrum fra Hummelvoll og ned til foten av Eidsfossen. Kraftverket vil gi 205 GWh ny kraft, noe som tilsvarer forbruket til vel 10. 000 husstander. Veien til vedtak har vært ganske lang og det har vært knyttet både skepsis og usikkerhet til prosjektet. Ordføreren i Tolga, Ragnhild Aashaug, forteller til Arbeidets Rett at første gang hun møtte denne saken var som varaordfører i oktober 2007.

Det er 11 år sia. Regjeringen sa ja til utbygging av Tolga kraftverk for et drøyt år sia. Da var det stille jubel i deler av Tolga, og ved Røros E-verk gikk flagget til topps allerede da. Det fordi vedtaket gir stor drahjelp i arbeidet for å få til større og sikrere kraftforsyning i store deler av regionen. Røros med sine innbyggere og all industrivirksomhet er av dem som er spesielt sårbare.

Derfor har både rørospolitikere og fylkespolitikere så vel som Røros E-verk sitt styre og administrasjon vært opptatt av planene. Mandag gikk flagget på Røros til topps igjen. Det sier sitt om viktigheten av dette regionalt. Det vil bli ringvirkninger og verdiskaping i form av aktivitet og sysselsetting både lokalt og regionalt.

Det har vært store bølger, men ingen kan påstå at det har gått fort i svingene. Det er bra når utbyggingen nå blir en realitet, for ingen kan komme fra at det er både oppsider og nedsider ved en slik utbygging. Når alt kommer til alt, mener vi oppsidene er størst.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags