Splittelse i SP og sabotasje av folkemøte

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevÅ følge med på folkemøtet som ble arrangert på Os var en trist opplevelse. Hvor det var en tydelig agenda for noen mobiliserte nei folk å sabotere folkemøtet. Medlemmer i SP som har vært positive til å slå seg sammen med Holtålen og Røros var av en eller annen merkelig grunn ikke tilstede på møtet. På meg virket det også som ordføreren var preget. Det er vel heller ingen hemmelighet at mobiliseringen var anført av en som tidligere har sittet i ordførerstolen.

Målet for disse var tydeligvis å snakke ned sine naboer, og hoste opp gjentagende gamle tilbakeviste argumenter. En dårlig kamuflert strategisk sms ble også fremført av en kommunepolitikker som har sin arbeidsplass på Røros. For min del må jeg innrømme at jeg ble skamfull over nivået på det noen av mine sambygdninger klarte å presse ut av seg. Dette var uverdig og slikt hører ikke hjemme i et offentlig folkemøte hvor faktisk mange kommer og hører på, for å prøve å danne seg et reelt grunnlag for sine valg. Mange hørte på nettradio også.

En kan selvsagt ha ulike meninger om reformen, og hovedtyngden i distriktene er nok kanskje i mot den. Mitt inntrykk er at folk stemmer også imot reformen over det ganske land når de stemmer for eller imot sammenslåing med en eller annen kommune. Fakta er at reformen ble lansert av sittende regjering allerede i 2014. Det er ikke Røros, Holtålen eller Os som har lansert eller ønsket dette. Røros og Holtålen har tatt tak i prosessen med mål om å være i forkant og offensiv i forhold til det vi blir pålagt fra sentralt hold. Det har virkelig ordfører i Os, Runa Finborud også tatt tak i, og gjort en utmerket jobb for å få til en så god prosess som mulig. Hun har utrettet og gjort mer på et halvt år for Os samfunnet, enn hva som ble utrettet i hele foregående periode. Dessverre har hun en klamp rundt foten i eget parti. Foregående ordfører og medspillere har ført en strutsepolitikk og bevisst trenert prosessen. Dette har medført at det har blitt dårlig tid til å gjennomføre en mer grundig prosess som innbyggerne hadde fortjent. Det blir derfor feil å ensidig legge skyld på den sittende regjering for dårlig tid.

En bør også ha med seg at et valg i Os er vel så mye et ordførervalg og ikke nødvendigvis så partipolitisk forankret. Om vår ordfører hadde stilt for AP ved forrige valg hadde hun kanskje likevel vært ordfører. Hun er sågar en reell ordførerkandidat i en ny kommune også.

Vi har to reelle valg; Enten å stå alene, eller å danne en ny kommune sammen med Holtålen og Røros. Både Østlandsforskning, Fylkesmann med flere har konstantert at 4K sørover ikke er noe alternativ som gir god effekt. Det er heller ingen interesse sørfra. Vi har et meget bra utgangspunkt med allerede vel fungerende samarbeid på de aller fleste områder med Holtålen og Røros. Samt at det ligger en god intensjonsavtale til grunn for en ny kommune. Velg gjerne å stå alene, men da er det ikke en facebook gruppe som heter «nei til nedleggelse av Os kommune» om et par år, da heter gruppene «nei til nedleggelse av Dalsbygda skole» og «nei til nedleggelse av Os skole» 4 millioner mindre i driftsmidler er mer enn Os evner å kutte oppå det som allerede er tatt andre steder i tjenestetilbudet. Og la oss ikke glemme, trinn 2 i reformen er tvangssammenslåing. Det ønsker vi ikke. Om noen tror at SP kommer i en enerådende posisjon i ny regjering så må de gjerne drømme om det. AP kommer ikke til å reversere reformen om de kommer i posisjon.

Jeg føler meg som Osing, men har likevel trønderske røtter. Identiteten min vil jeg ha uansett hva kommunen, fylket eller regionen kommer til å hete. Lykke til med valget

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags