Størrelsen teller

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevPolitikk er et middel for å endre, forme og utvikle samfunnet. Regionen vår trenger to ting: flere arbeidsplasser og positiv befolkningsutvikling.
 

Derfor handler kommunesammenslåinga i realiteten om vi kan fremstå som en mer attraktiv plass å flytte til, slik at vi får den befolkningsutviklinga vi så sårt trenger.

De økonomiske utfordringene regionen står ovenfor handler ikke om forholdet mellom Os, Holtålen og Røros. Ei heller om politikken som føres på Stortinget, men om sviktende befolkningstall, lave fødselstall og økt gjennomsnittsalder i hele regionen.

Dermed er det ikke intensjonsavtalene eller nabokommunen som er trusselen, men de tre kommunenes egen økonomiske bærekraft.

Norge står ovenfor store utfordringer og omstillingsbehov med sviktende oljeinntekter, skjerpa klimakrav og dårlige utsikter for bærekrafta til velferdssystemet vårt. Næringslivet i regionen har utviklet mye spennende som har blitt lagt merke til nasjonalt som internasjonalt. Dette har foregått på tvers av fylkes- og kommunegrenser, og det er nettopp her det offentlige nå må tørre å komme etter.

Vi vet at arbeidsmarkedet i regionen ikke fremstår som attraktivt nok for mange. Vi vet også at nettopp dette med små og sårbare fagmiljøer er et av hovedargumentene som mange bruker for å ikke flytte til regionen. For å imøtegå ønskene og behovene til mulige inn- og tilbakeflyttere bør kommunene nå benytte muligheten til å skape nettopp disse fagmiljøene.

Det er naturligvis mange gode argumenter mot kommunesammenslåing. Samtidig tror jeg det er viktig å si at jeg ikke opplever at det er mange på Røros som ønsker folk på Os noe vondt, eller motsatt. Med veksten som skjer innen mat og matturisme på Røros vil næringslivet her være avhengig av at det skal være sterke og levedyktige bygder i hele Røros Kommune (det vil bo flere innbyggere utafor Røros sentrum enn i sentrum i en ny kommune).

Vi har ikke råd til å si nei.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags