Utfasing

Jan Kåre Moan

Jan Kåre Moan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meningsretten

Oslo Unge Venstre ønsker «en utfasing av dyr i matproduksjonen». Bort med kjøtt, fisk, skalldyr, egg, meieriprodukter og honning! Nå skal vi alle bli «veganere». Men poteter er ok – iallfall pommes frites.

Hvorfor ta en liten gjeng av Oslo-ungdommer på alvor? Tja, selv om det kanskje ikke sier så mye, snakker vi tross alt om den største lokale ungdomsorganisasjonen til et regjeringsparti. Og kanskje representerer den en tidstypisk trend preget av naiv tro på at mat er en selvfølge og at norsk landbruk (og fiskeri?) ikke bare er unødvendige, men til og med også skadelige næringer?

Vi driver «en brutal utnyttelse av dyr» som «hindrer oss å oppnå klimamålene», påstår Oslo Unge Venstre. At kulturlandskapet som vi på bygda har holdt i hevd i århundrer og som har gitt rom for tusenvis av planter og insekter med optimale forhold for pollinering og mangfold, har ingen betydning for de «miljøbevisste» by-ungdommene. Men har de tenkt på at det ikke blir melk til kaffe latte`n når nye glupe forslag skal klekkes ut?

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags