Kommunereform - ja takk!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Overbyråkratisert

LeserbrevI 20 år har jeg ment at lille Norge er overbyråkratisert. Sjøl om vi er verdens rikeste land, kan vi ikke ha samvittighet til å bruke så mye penger på byråkrati! Å drifte 428 kommuner, med 428 kommunehus, 428 rådmenn, 428 ordførere og 428 kommuneadministrasjoner tar alt for mye av felleskassa. Vi bør heller bruke disse milliardene mot tjenesteyting; skoler, helse, omsorg, boliger, bygging av arbeidsplasser og infrastruktur.

Det er nesten rørende å se at en politisk sak engasjerer så mye. Det er bra at innbyggerne engasjerer seg i politiske saker. Håper det fortsetter slik - så kan kanskje kapitalen få slippe å styre så mye. Vi kan engasjere oss mot vareutvalget i butikkene; sunn mat, bedre helsetilbud innen psykiatri og barnevern, bedre fritidstilbud for barn og unge, tiltak mot forurensning - osv. Kanskje verdens rikeste land også kan produsere sin egen mat - sjølforsyningsgrad rundt 80, er ikke noe å skryte av!

Hvor hører Os hjemme

Vår felles historie og kultur ligger i Rørosområdet. Vi bør også bli en del av Trøndelag - fra Myre er på kilometeren like langt til Hamar, som til det nye administrasjonsstedet i Trøndelag - Steinkjer! Samtidig har vi en levende by med gode utdanningstradisjoner og sogar en ledende by i verdensmålestokk når det gjelder teknisk kompetanse og utvikling i det nye fylket - Trondheim. Satsinger rundt verdensarvstedet Røros kan komme oss enda mer til nytte. Og hvilken region i landet har et mer klangfullt merkenavn enn nettopp Røros?

På mandag setter jeg kryss for at jeg ønsker å gå sammen med Røros og Holtålen!


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags