Sykehusskogen ofres for unødvendige parkeringsplasser

Sykehusskogen torsdag kveld

Sykehusskogen torsdag kveld Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTorsdag kveld tikket det inn en trist melding med bilder av en nedhogd sykehusskog. Lettere sjokkert måtte jeg reise ut for å se det selv. Det var dessverre sant. Gamle furutrær er fjernet for å gi plass til enda flere parkeringsplasser.

I Miljøpartiet De Grønne har vi kjempet mot dette siden vi kom inn i kommunestyret. Vi mener den lille skogteigen i nærhet til skoleområdet har en åpenbar verdi både som trivelig gang- og sykkeltrasè, utendørs klasserom og grønn lunge. Dessverre har vi aldri fått noen med oss. Nå er det tapt.

Parkeringsplasser er ikke gratis. Prisen på de nye parkeringsplassene er beregnet til rundt 3 millioner kroner. Det påståtte behovet for nye parkeringsplasser er overdrevet og kunne med enkle grep vært løst ved smartere bruk av eksisterende parkeringsareal. Administrasjonen innrømmet i en egen redegjøring at grunnen til at det var tegnet inn så mange plasser ikke var innrapportert behov, men at området var satt av til parkering i en reguleringsplan. I disse sparetider er det ekstra dumt å sløse penger på å bytte ut noe fint og nyttig med noe unødvendig.

Det er nå planlagt 175 parkeringsplasser i gamle sykehusskogen. Jeg har personlig brukt mye tid på å telle parkerte biler på den eksisterende parkeringen de siste årene. Det er i dag dårlig utnytting av plassen, men likevel plass til i overkant av 60 biler. Vi bestrider ikke at det kan være behov for flere parkeringsplasser, men hvis det reelle behovet er 175, ville det nåværende arealet vært smekkfullt. Hver dag. Det er det ikke. Med rundt 100 tellinger har jeg aldri registrert mer enn 52 biler. I dag kl. 12.45 sto det 42 biler der. Med bedre utnyttelse kunne vi dekket dagens behov og mer til.

Tynset sentrum har i dag over 1800 parkeringsplasser i 500 meters avstand fra stasjon. Kommunevåpenet kan snart byttes med en hvit P på blå bakgrunn. Den eneste måten de nye parkeringsplassene vil fylles på er om vi begynner å kjøre mer bil. Det kan umulig være et mål.

Dette har vært påpekt ovenfor politikere og administrasjon i flere runder. Kanskje har vi bidratt til at avgjørelsen har blitt utsatt, men det hjalp dessverre lite når ingen andre ville legge klare føringer på at sykehusskogen skulle bestå. Dermed fortsetter Tynset kommune sin noe tvilsomme praksis med å prioritere asfalt over grønt. I 2019 burde vi kunne forvente mer.


Sindre Sørhus

Kommunestyrerepresentant Tynset MDG

Tynset

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags