Kjære redaktør Guri Jortveit

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter Rettens toppoppslag på lille julaften med «Trekker seg i protest» sitter jeg igjen med tre enkle redaksjonelle spørsmål til deg.

DEL

Meninger1, Synes du som redaktør at dette er en velbalansert nyhetssak over to sider pluss leder og forside der kun rovdyrmotstandere/ulvemotstandere kommer til ordet? Tre av Rettens skrivende var satt på saken sammen med en kollega fra Østlendingen. Ikke en av disse fire journalistene hadde tatt seg bryet verdt å hente inn kommentarer fra motsatt hold, fra folk som mener rovviltnemdas forslag om å ta ut 47 ulv er et for høy tall. Er dette god og balansert journalistikk?

2. Redaksjonen i Retten består per i dag av sju redaksjonelle medarbeidere. En ansvarlig redaktør, en avdelingsleder, tre vaktsjefer og to journalister. Er det mulig å få opplyst av deg i hvilke kommuner i Rettens dekningsområde dere sju er bosatt? Har dere eksempelvis fast ansatte journalister mod bopel i Holtålen eller Røros, Rettens gamle og tradisjonelle dekningsområde?

3. Jeg kom hjem fra min siste utenlandsjobb tidlig i desember og har som vanlig fulgt Retten tett disse ukene jeg har vært hjemme. Men det begynner å bli lengre og lengre mellom hver sak fra mitt geografiske område. Grovt sagt har det ikke vært laget en sak av Rettens fast ansatte fra denne regionen i hele desember. Noen frilanssaker har det vært, men trolig har ingen av de ansatte i Retten vært så langt ut i Provins-Norge siden nåværende pensjonist Tor Enget var på besøk hos meg for to år siden.

Nå er det beklageligvis blitt slik at skal vi i Holtålen (og trolig også på Røros) holde oss oppdaterte om hva som skjer må vi ty til Nea Radio på nett og i eteren. Dette er ikke den løsninga vi primært ønsker.

Godt nytt nyhetsår!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags