Hurra for May Irene, Norunn og Emilie!

Tre sprudlende, engasjerte damer. fra venstre: Norunn Sundan Meland, May Irene Blanco og Emilie Holden. Jentene har god grunn til å være fornøyde og kan godt klappe seg selv på skuldra for sterke engasjement for å redde klimaet. I hjørnet kan vi skimte skoleklokka som viser klokka er snart to, slik at denne streiken gikk smertefritt og var meget vellykket.

Tre sprudlende, engasjerte damer. fra venstre: Norunn Sundan Meland, May Irene Blanco og Emilie Holden. Jentene har god grunn til å være fornøyde og kan godt klappe seg selv på skuldra for sterke engasjement for å redde klimaet. I hjørnet kan vi skimte skoleklokka som viser klokka er snart to, slik at denne streiken gikk smertefritt og var meget vellykket. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger En stor takk til dere alle tre og alle de andre ungdommene i Holtålen, Røros, resten av regionen vår og hele landet som fredag demonstrerte for vårt felles miljø. Deres engasjement varmer en gammel naturverners hjerte. Det er godt å se at dere er inspirert av svenske Greta Thunberg, og dere fortjener applaus og oppmerksomhet for det dere har dratt i gang lokalt.

15. mars deltok mer enn 1,4 millioner ungdommer over det meste av verden i klimastreik for å redde kloden vår. Ungdom i Sao Paulo, London, Mexico City, Santiago, Paris, Sydney og Los Angeles – for å nevne noen byer - var med på demonstrasjoner, så dere har en hel verden av jevnaldrende i ryggen.

I Oslo droppet 15.000 barn og ungdommer skolen og møtte opp foran Stortinget og krevde at politikerne må handle nå. Men dette engasjementet dere viser lokalt må ikke bli et engangstilfelle.

Dere har tent en gnist som bør bli til noe stort. Ikke stopp her! Stå på krava som det heter. Krev lokal og konkret handling fra våre lokalpolitikere. Til høsten skal vi voksne velge nye folk til kommunestyrene over hele landet.

Uten engasjement og press fra dere vil det ikke bli lokale forandringer til det bedre for verken lokalmiljøet eller kloden. Vår gamle miljøvernminister, statsminister, «landsmoder» og verdens miljøvernminister Gro Harlem Brundtland gav oss i sin tid et godt råd. Tenk globalt – handle lokalt!

Mitt velmenende råd er at dere i samarbeid med lokalavisene og lokalradio utfordrer alle listetopper til høstens kommunevalg til å svare på hvilke helt konkrete tiltak de lokalt vi innføre for å støtte dere i parolen «Vi har ingen planet B».

Helt lokalt og helt konkret, og helt i tråd med Landsmoderens råd om å tenke globalt og handle lokalt.

Lykke til Emilie, Norunn og May Irene, og alle dere andre – og stå på videre.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags