Myhre Moens kamp mot regjeringa

Terje Hyken

Terje Hyken Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det blåser hardt for senterpartiordfører Merethe Myhre Moen, skuffelsen over at Høyre/FRP sitter fortsatt i regjeringskontorene er større enn at hennes eget parti gjør et brakvalg.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Senterpartiordføreren forteller i lokal presse 17. oktober 2017 på at kapitaliseringsrenten ikke blir justert på grunn av lavt rentenivå, med lave kraftpriser utgjør dette et stort tap for kommunen. Er det slik at kapitaliseringsrenten skal justeres når kraftprisene og rentene går opp også?

Ordføreren får det til å virke som det er regjeringen som er skyld i tapet. Hovedårsaken til reduserte eiendomsskatteinntekter fra 2016 til 2017 er reduserte kraftpriser. Dette burde imidlertid ikke komme uventet på Tynset kommune, eiendomsskatten som utbetales i 2017, er basert på kraftprisene fra 2010-2015. Kommunene har derfor hatt mulighet til å ta hensyn til endringene i kraftprisene. Det er å bemerke at dagens kapitaliseringsrente ble fastsatt av den rødgrønne regjeringa i 2012.

Under denne regjeringen er kommuneøkonomien bedre enn på mange år, det er færre kommuner på Robeklista og skatteinngangen er større enn noensinne. Å mane til kamp mot regjeringa er sikkert grei politikk det for senterpartiordføreren. Jeg vil tro at det er bedre anvendt tid å bruke krefter til å se på vår egen næringsutvikling og hvordan øke egne inntekter.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken