Røros-samfunnet vil ikke ha det!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Røros-samfunnet vil ikke ha snøscooterled for fornøyelseskjøring.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Røros-befolkningen vil ikke ha det, og reiselivsnæringa, som nå er midt oppe i en remerking for å stadfeste Røros som «bærekraftig destinasjon», kan ikke gå for det planlagte produktet uten tap av troverdighet.

Snøscooterled som reiselivsatsning vil komme til å bryte ned alt Røros har ønsket å stå for som reisemål. Røros er også kjent som friluftsliv- og kulturkommune. I det ligger det verdier som har med trivsel og helse å gjøre for alle innbyggere, hyttefolk og tilreisende.

Politikerne – som folket har valgt til å styre – kan ikke og vil sjølsagt heller ikke gå inn for å opprette en snøscooterled som er basert på salg av befolkningens fellesverdier bare for å støtte visse næringsinteressers ønske om vekst.

Vi er ikke der nå at et markedsorientert mindretall kan bestemme.

Bakstreversk

Nå når verden for lengst har innsett at vi må rydde opp etter tidligere miljøsynder, kan ikke Røros bidra til at det begås flere.

Over alt, også i Norge, er antallet populasjoner av en rekke fugle- og dyrearter redusert med bortimot 60% i løpet av en relativt kort periode. Reduksjonen skyldes klimaendringer, forurensinger og økning av en rekke menneskelige aktiviteter som fører til at våre medskapninger taper leveområder.

Mer motorisert ferdsel i utmark vil forsterke dette. Barnebarna våre kommer til å dømme oss for uklokskap og griskhet.

Etablering av snøscooterled for fornøyelseskjøring er komplett unødvendig og bare bakstreversk.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken