Ap-Sandtrøen på feil spor

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nils Kristen Sandtrøen, Ap lurer på hvorfor FrP vil selge Rørosbanen til utlandet.

DEL

MeningerHer har Sandtrøen misforstått fullstendig og forvillet seg inn på feil spor.

Med FrP i regjering så har jernbanen i Norge fått et utrolig løft. Regjeringen har doblet bevilgningene både til vei og jernbane. I tillegg har økte investeringer, mer vedlikehold, innkjøp av flere nye tog og bedre organisering, gjort at jernbanen er bedre rustet til å løse dagens og morgendagens transportbehov.

Det er helt feil slik som Sandtrøen skriver at Rørosbanen skal vekk fra fellesskapet. Tvert i mot. Jernbanen skal ikke selges, FrP styrker og satser på jernbane og tog. FrP skal ikke selges én eneste meter med jernbaneskinner. Det vi derimot ønsker er konkurranse om hvem som kjører tog oppå jernbaneskinnene. Dette kan bidra til at man får flere avganger, bedre tog, og bedre service. Det er absolutt ingen dramatikk i dette slik Sandtrøen prøver å fremstille det. Konkurranse er sunt, viktig og riktig. Konkurranse gir forbrukerne valgfrihet og et bedre tilbud. Sandtrøen er vel for ung til å huske den gang det f.eks. var monopol på teletjenester i Norge. Da måtte kundene vente i flere år på å få telefon. Nå som det er konkurranse får man telefon umiddelbart. Med sin motstand mot konkurranse representerer Sandtrøen en overraskende gammelsosialistisk tankegang, som jeg faktisk trodde passet best på museum.

Gjøvikbanen som ble konkurranseutsatt i 2006. Det har vært en enorm suksess, og gitt et løft for strekningen og passasjerene. Punktligheten er på hele 99,1 prosent og antall reisende har økt med 13 prosent fra 2007, som er høyere enn landssnittet. I tillegg er servicen og tilbudet til de reisende blitt bedre. Man kan t.o.m. få kjøpt pølser på vei hjem fra jobb og kinderegg til barna. Dette viser at konkurranseutsetting fungerer. Hvorfor vil ikke Ap la passasjerene på Rørosbanen få et like bra tilbud som på Gjøvikbanen?

FrP har alltid vært en forkjemper for konkurranse. Det fremmer vekst, økonomisk utvikling og gir bedre tilbud til forbrukerne. Dette gjelder også for jernbanesektoren. Det er også svartmaling og desinformasjon at ansatte vil lide p.g.a. konkurranseutsetting. I følge Transportøkonomisk institutt har konkurranseutsettingen av Gjøvikbanen bidratt til lavere kostnad for det offentlige, uten at dette har gått på bekostning av de ansattes lønns- og arbeidsbetingelser.

Hvis du ønsker en regjering som tar samferdsel på alvor, og som bygger landet, da har du bare ett valg nå i høst – stem FrP

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags