Valgseier for Arbeiderpartiet er avgjørende

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerSP har nå i mange uker kunnet glede seg over betydelig framgang på meningsmålingene og også SV synes å ha karret seg over sperregrensa på 4% oppslutning. Alt dette er gledelige tall få uker før stortingsvalgte. Men skal vi få et regjeringsskifte, må Arbeiderpartiet gjøre et godt valg.

Det er Arbeiderpartiet som er tungen på vektskåla, og derfor må alle arbeiderpartivelgere som ennå sitter på gjerdet komme seg ned og stemme på Arbeiderpartiet. Hvis ikke, kan Erna Solberg, Siv Jensen og Sylvi Listhaug få 4 nye år, med enda mer blå politikk. Hittil har valgvinden pekt i retning av et regjeringsskifte, men det er høyst usikkert, med Rød og MDG så vidt over vannflaten som mulige samarbeidspartnere.

Det er en grunnleggende forskjell mellom H, FrP og Venstre på den ene siden og AP, SV, SP, R og MDG på den andre. Det gjelder spørsmålet om skatt og omfordeling. Høyrepartiene ønsker skattelette, mens alle på venstresida ønsker en mer eller mindre moderat skatteøkning for å finansiere fellesgoder som utdanning, helse og omsorg. KrF er på gli, bl.a. ved at partiet vil beholde skatten på private formuer. Krf-leder Knut Hareide kan derfor komme til å spille en avgjørende rolle når det gjelder regjeringens videre skjebne.

Dersom alle arbeiderpartivelgere som ennå sitter på gjerdet ønsker et regjeringsskifte i september, må de komme ned og stemme på Arbeiderpartiet. Bare dette kan sikre en ny regjering.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags