Næringsarealer i Tynset

Politikere må i mye større grad lytte til næringslivet i lokalisering av næringsområder. Det mener Per Inge Sagmoen (innfelt) i Meningsretten.

Politikere må i mye større grad lytte til næringslivet i lokalisering av næringsområder. Det mener Per Inge Sagmoen (innfelt) i Meningsretten. Foto:

Av

Tynset har behov for nye næringsarealer, det kan det (kanskje) virke som det er enighet om……

DEL

LeserbrevMen hvor skal arealet ligge?

Etter at arealer i Tylldalslia og Brydalslia aldri ble seriøst sett på som et aktuelt område, så slår nå politikerne seg på brystet og sier utredningen av "Østerdalsporten Nord" i Tunndalen, kom som et resultat av aktiv lytting. Javel????

Politikere produserer stadig nye planer, men det holder ikke med fargerike planer på glansede papir, fulle av trendy moteord og innholdsløse erklæringer.

Skal man lykkes med god næringsutvikling, så er den største bøygen for Tynset som regionsenter, at politikerne ønsker å styre utviklingen av næringslivet i kommunen.

Politiske ideologier skaper skylapper som hindrer klarsyn. Samfunns- og næringsutvikling skjer ikke på grunn av politiske planer, men på tross av dem.

Tynset kommune må tilstrebe en mer aktiv og fremtidsrettet næringspolitikk som kan bidra til at lokalt næringsliv også blir hørt tidlig i prosessene, og som kanskje tiltrekkes seg investorer utenfra. Her er konkurransen stor.

Politikere må i mye større grad lytte til næringslivet i lokalisering av næringsområder. Potensielle konflikter med naboer til næringsområdene kan unngås og man får en løsning man kan enes om.

Landbruk er viktig i vår region, men landbruket må ikke i alle tilfeller, stilles i veien for utvikling. Nå har både grunneiere og næringsliv kommet opp med et område mellom Glåma og Røroskrysset som både ligger strategisk og sentrumsnært, og som vil være med på å styrke Tynset sentrum som regionsenter i Nord Østerdal.

Mitt råd: Legg idealismen og egeninteressen litt til side!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags