Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det alvor

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

11/9 står landet ditt, fylket ditt og kommunen din foran et skjebnevalg. Hva slags Norge får vi dersom H/FrP-regjeringa blir sittende? Vinner Erna & Co valget, vil de ta det som et kvalitetsstempel på sin politikk, et signal om at de kan kjøre videre i samme spor bare med mye mer trykk enn før.

Vi vet allerede at Hedmark fylke vil være en saga blott dersom vi ikke nå får et maktskifte, men hva med kommunene? En drøy uke før valget slapp katta så til de grader ut av den blå-blå sekken. FrPs nestleder, Per Sandberg, proklamerte at reduksjonen av antallet kommuner skal fortsette. 160 er hans mål. Kommunalminister Sanner fulgte opp uten å ville tallfeste, men fra før vet vi at Høyre har antydet 100 og deres støttespillere i NHO 77. Marerittet vil altså fortsette, Det som i utgangspunktet skulle være en reform basert på frivillighet, utartet via tvilsomme gulrøtter og utilbørlig press til ren skjær tvang for et tilsynelatende tilfeldig utvalg kommuner landet rundt. Fjellregionen ble skånet i første omgang, men slipper neppe unna i neste runde. Med de ovennevnte uttalte mål klarer du nok å telle på ei hand antall resterende kommuner i Hedmark som for din del altså skal bli en del av region Innlandet. I henhold til blå-blå karttegning ligger det an til en tilsvarende desimering i Trøndelag.

Fylker, kommuner, politidistrikter, lensmannskontor, lokalsykehus, tinghus, høyskoler, NAV- og skattekontor osv. må visst være stort for å være bra i lille Norge. Alle disse sammenslåingen vil selvfølgelig bety en sentralisering vi aldri har sett maken til før. Den eneste medisinen mot den tiltagende reformpsykosen landet utsettes for, er en ny regjering med et sterkt Senterparti.

Uansett hva lokale representanter fra regjeringspartiene måtte mene og si om rovdyrplagen i eget nærområde, forvitrer troverdigheten når man ser hva miljøminister Helgesen med støtte fra sjefen sin har stelt i stand. Det går en rød tråd med sentralisering som fellesnevner fra rovdyrpolitikken via alle reformene som rammer lokalsamfunn på ymse vis, til Langtidsplanen for Forsvaret. Aller verst for sistnevntes vedkommende er vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon. Flyttinga til Evenes er et militært, samfunnsmessig og økonomisk helt vanvittig prosjekt med kostnader så astronomiske at beløpene det ellers krangles om i denne valgkampen blir som lommerusk å regne.

Blåfarginga av landet vårt vil fortsette med både raskere og tjukkere strøk dersom denne regjeringa beholder makta. Velgerne må nå se for seg hva slags samfunn vi da får i løpet av bare en valgperiode til. Nå er det alvor, folkens. Gå derfor mann av huse og stem dem ut!

Kommentarer til denne saken