Skolens største problem

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

MDG er ikke bare best på miljø og klima. Vi er også kåret til best på dyrevelferd, friluftsliv, fredspolitikk, sykkel, elbil, leieboerpolitikk, asylpolitikk, ruspolitikk og mental helse.

DEL

LeserbrevSom lærer synes jeg det er særlig gledelig at De Grønne for ros for sin satsing på psykisk helse i skolen.

Tallene taler for seg. 5% av ungdom får behandling i psykisk helsevern. 20% av ungdomsskoleelever har vært ganske mye eller mye plaget av psykiske vansker den siste uken og 25 % av jenter på videregående og i 10. klasse har depressive symptomer. Dette er kjempealvorlig!! I møte med dette mener Røe Isaksen at lærerens viktigste kvalitet er mattekarakteren fra videregående og hens primære oppgave er å undervise. Det er De Grønne uenig i. Vi ønsker mer fokus på relasjonskompetanse i lærerutdanningen. For som min gamle rektor sa: Den viktigste jobben til en lærer er å være glad i elevene sine.

I mine år i skolen har jeg ikke møtt en eneste elev som er lei av å lære. Men jeg har møtt mange som er lei av skole. Noen er bare skoletrøtte; andre har utviklet psykiske vansker. Selvskading, angst, selvmordstanker, søvnproblemer, kroppspress og karakterpress er urovekkende utbredt. Som lærer er vi nødt til å forholde oss til dette og gjøre det vi kan for å hjelpe elevene. I De Grønne ønsker vi å ha et større fokus på læringsglede, aktivitet, lek og livsmestring fremfor stadig mer måling og testing. Når problemet er at elevene er stressa og lei skole er ikke løsningen enda mer skole og teori. Derfor er vi også mot heldagsskolen.

Vi stemte også imot fraværsgrensa. Ja, den kan få ned noe skulk, men den rammer også de som sliter. Fraværet har falt, men bruk av antibiotika og sovemedisin har økt. Fraværsgrensa er et ekstra stressmoment for elever som allerede er stressa.

Foreningen Voksne for Barn gir MDG terninkast 6 og konkluderer med at «det er ingen tvil om at Miljøpartiet De Grønnes program ville ført til en kraftig forbedring av den psykiske helsen i skolen.» Det alene burde være verdt din stemme.

Ta vare på ungdommen, ta vare på framtida. Stem grønt.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags