Takk, Statskog!

Thomas Breen på hjortejakt med Rondane som bakteppe

Thomas Breen på hjortejakt med Rondane som bakteppe Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sist helg tok jeg en avbrekk fra valgkampen for å gjøre det jeg liker aller best. Jeg var på jakt sammen med barndomskompiser i Folldal.

DEL

LeserbrevJeg har alltid likt å bruke utmarka vår og går gjerne både på jakt og fisketurer. Det var Statskog som gjorde meg til jeger. Som sønn av hjelpepleier og gruvearbeider med oppvokst i fjellbygda Folldal, var det ingen selvfølge at jeg skulle få bedrive min største interesse. Verken far min eller mora mi satt på noen jaktrettigheter. Det er takket være Statskog at jeg likevel fikk tilgang på naturens ressurser. Noe av det viktigste Statskog sørger for, er at barn og unge fisker gratis i våre felles fiskevann, og at de kan bli jegere selv om foreldrene ikke er grunneiere. Statskog tilbyr også kurs og opplæringsjakt, noe som er viktig for at jakt ikke bare skal gå i arv, men at de unge skal få lett tilgang uansett bakgrunn.

Jakt har sterke tradisjoner her til lands. Statskog sikrer at alle har tilgang til jakt og fiske. De bygger skogsveier, leier ut hytter og setter opp gapahuker. I tillegg bidrar de til at mangel på erfaring, ulike handikap eller manglende sosialt miljø ikke skal være til hinder for å bruke utmarka. Dette gjør at vi alle kan bruke våre felles naturressurser. Derfor er det så viktig at vi stanser regjeringens nedsalg av Statskog!! Vi kan ikke akseptere at våre felles skoger, vann og fjell kommer på private hender og stenger folk ute fra jaktterreng og fiskevann. Vi MÅ ta vare på det vi har igjen av fellesskapets skoger og utmark. Jakt og fiske skal være folkeaktivitet, ikke en rikmannssport forbeholdt de få. I min ideelle verden finner vi ikke skilt med «Privat vann. Fiske forbudt.» på et eneste fiskevann, eller at private grunneiere har enerett på jakt og setter begrensninger på våre muligheter til å bruke utmarka. Jeg ønsker at vi alle eier naturressursene sammen og at alle har like muligheter til å bruke dem. Er du enig, så er det ett parti du må stemme på – Arbeiderpartiet. Godt valg!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags