Prikken under utropstegnet

Johan Falkberget har hatt stor betydning for Røros. Roar Galaaen kommer til høsten til å gi sin stemme til  det partiet som vil fremme saken om å realisere Falkbergets Hus.

Johan Falkberget har hatt stor betydning for Røros. Roar Galaaen kommer til høsten til å gi sin stemme til det partiet som vil fremme saken om å realisere Falkbergets Hus. Foto:

Av
DEL

MeningerDet nærmer seg valg. I lokalavisene er ordførerkandidatene godt i gang med å kvesse klørne, uten at noen av dem hittil har nevnt Falkbergets Hus med et eneste ord. Det er bekymringsfullt. Mange av velgerne er opptatt av dette spørsmålet, ikke minst lurer vi på når huset skal realiseres.

Finnes det i det hele tatt politikere på Røros som fortsatt engasjerer seg i denne saken?

Johan Falkberget vokste opp i det gamle gruvesamfunnet på Røros, og startet som «vaskarryss» på Kongens gruve da han var 9 år gammel. Gjennom sitt forfatterskap evnet han å skildre gruvefolkets sosiale kår og lengsler på en slik måte at flere av romanene hans regnes som høydepunkter innen norsk litteratur. Han var et samfunnsengasjert menneske med sine meningers mot, både som politikker og journalist. Med andre ord: på alle vis en framifrå «berse»!

Rørossamfunnet trenger et Falkbergets Hus. Som en bauta over en av norgeshistoriens største forfattere, og som et endelig punktum for over 300 år med bergverkshistorie. Et hus som formidler og tar vare på denne unike historien for kommende generasjoner.

Vi mangler prikken under utropstegnet!

Hvorfor er det da tyst som i graven fra politisk hold?

Min stemme går i høst til det partiet som best kan fremme denne saken på en troverdig måte.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags