Anonym sjikane på fredager

Av
DEL

LeserbrevHvor langt er det lov å gå for en journalist i Retten når det kommer til å harselere med de han ikke liker? Fredagens Uta Stugguglasa har den lekre overskriften «De fire største?», og sikter til kroppsstørrelsen til fire kvinnelige partiledere. Sover redaksjonen? Aksepterer redaktøren at egen journalist harselerer over kroppsfasonger når han forsøker å argumentere mot politikken damene fører?

Jeg leser ikke dette som satire eller humor. Den anonyme journalisten har hatt mange uttalelser som med all tydelighet viser at han ikke stemmer på noen av damene, han ønsker å svekke dem. Av mangel på vettuge argument, velger han den stygge og billige varianten å sjikanere dem for overvekt i stedet. Huff.

Har du så lite å fare med at du må rakke ned på utseendet til dine meningsmotstandere, bør du av anstendighet signere med eget navn, så alle får vite hvem du er.

Retten legitimerer en språkbruk om kropp som jeg trodde vi var ferdige med. Og kommentarfeltet på nett åpner for at folk kan fortsette med triste kommentarer om utseende. Dobbelt huff.

Når jeg leser en samfunnsanalyse, synes jeg det er viktig å vite hvem avsender er, det har nemlig noe å si for hvor seriøst jeg leser det som kommer. Andre svelger det som står i avisa for god fisk, siden det er en redaktør som har gått god for innholdet. Dere påstår at de fire damene ønsker å legge ned bygda, og at man må kunne kjøpe strøm av e-verket siden man selv er eier, ellers er det ingen vits å eie? Jeg synes leserne skal få vite hvem som diskuterer politikk på denne enkle måten, og ikke minst om det er professoren i jus eller økonomi som anbefaler kommunen å bryte offentlige innkjøpsregler. Og bare så det er sagt, journalisten er ingen av delene, det vet jeg.

Alle har rett til å mene det de vil. Du har til og med rett til å mene idiotiske ting. Men ikke på en helside i lokalavisa hver fredag, uten å si hvem du er. Det er på tide å ta seg en tur Utaførr Stugguglasa nå, og ta en kikk inn i stedet.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags