Garnfiske i Roasten

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Har nå i noen år hatt gleden og muligheten til å være en uke tidlig i juni inne på Roasten-sjøene. Det er en fantastisk plass å kunne få roe sjela helt ned, og bare nyte den suverene naturen i Femundsmarka.

Sist juni var intet unntak, men vi opplevde en aktivitet der som gjerne kunne ha blitt fjernet, eller redusert!  Fra Røros-sida kom det en båt med flere mann som satte ut en 10 - 12 garn over hele sør-sjøen! 

Vi reagerte kraftig på dette, og spør oss, hvorfor denne mengde garn, og, ikke minst denne tida på året, inn i stangfiske-sesongen?

Det er oss fortalt at dette er en gammel hevd de har på den slags fiske. Men det river litt av interesse-grunnlaget for oss sportfiskere vekk. Samtidig også noe av inntekts-mulighetene for de få som leier ut der oppe.

Vet jo at garnfiske er en sikker måte å skaffe seg fin mat på, men ta heller med dere stang/mark el flue og prøv den versjonen isteden. En suveren måte å oppleve spenning og rekreasjon i samme åndedrag.

Det er plass nok til oss alle der, men fisken smaker bedre når man har ei god historie rundt måltidet i tillegg. 

Skit fiske, men UTEN garn.


 

Arild Larsen

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken