Ulv mot menneske

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerUlv mot menneske er et rått parti. Ulven har ikke en sjanse. Siden 1970-tallet har mennesket utryddet 50 prosent av alle dyr i verden. Nå reiser busslaster med folk til Oslo for å tvinge politikerne til å fortsette utryddelsen.

Artsmangfoldet både når det gjelder fauna og flora forsvinner i takt med befolkningsveksten og vårt grådige forbruk av naturen.

 «Ta hele Norge i bruk» er slagordet til et av våre politiske partier. Og det gjør vi til gangs. Stadig større deler av landet tas i bruk til boligbygging, hyttebygging, vannkraftutbygging, vindmølleparker, alpinanlegg, ski- og skutertraseer, skogsbilveier, veier og jernbaneutbygging mm.

Og alt som hindrer oss i vår frenetiske jakt på større forbruk og stadig nye aktiviteter skal ryddes av veien. Vi ser bort fra at faunaen og floraen har verdier i seg sjøl, og at de er grunnlaget for vår egen eksistens.

I stedet betrakter vi dem som midler for å nå våre egne artsegoistiske mål. Det er dette som burde skremme oss, ikke ulven.

Jared Diamond har i boka «Kollaps» beskrevet hvordan sivilisasjoner opp gjennom åra har gått til grunne på grunn av overforbruk av naturressurser og utrydding av artsmangfoldet.

Det kunne være passende lesning for de som sitter på bussene til Oslo.

Jon Ole Hokstad, Tynset

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags