Ulv, ulv!

Av

Huff, jeg begynner allerede å grue til høstjakta.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MeningerRovdyr som følger sine instinkter, blir omtalt som  drapsmaskiner og lystmordere. Hva tenkes og sies det om oss såkalte sportsjegere som skyter fordi vi liker det - uten å kunne skylde på våre behov og instinkter?  Hva kan vi risikere å bli kalt? En jeger jeg så opp til i min oppvekst, skjøt 6 ryper med ett eneste skudd.  

Takk og pris for at vi har Norges Jeger- og  Fiskerforbund og modige politikere i ryggen, som aldri snur kappa etter vinden. De forsvarer oss og krever at vi får erstatning hvis våre hunder blir skadet eller drept under jakta.  Skal vi ut og drepe, vil vi gjøre det uten risiko, må vite!

Og tenk på livskvaliteten!  Når vi bor nært eller beveger oss i områder med farlige dyr, blir vi redde, og frykt fører til dårligere livskvalitet,  gjentas det stadig i disse dager.

Jeg har sett ungdommer reagere med frykt ved nærgående veps og humler, og jeg vet om en person i Sør-Norge som ikke tør plukke bær i skogen på grunn av hoggorm. De må vel sies å ha redusert livskvalitet? Slik kan vi ikke ha det i et av verdens rikeste land!!

Tall fra Reseptregisteret viser at bruken av psykofarmaka bare øker og øker i landet vårt - 71 000 brukere mellom 20 og 29 år i 2016 !!! - og en kan spørre seg hvor mye av dette skyldes frykt for ett eller annet i naturen. 

Dessuten er vel ikke denne aldersgruppen den mest fryktsomme?  De over 30 er sikkert enda reddere, så her er nok bruken av angstdempende medisiner enda høyere.  Slik kan vi ihvertfall  ikke ha det i et av verdens rikeste land.

Gi oss absolutt lokalt sjølstyre så vi kan ta bort alt som skremmer oss.  Det må være en menneskerett å bevege seg fritt  i  naturen uten frykt. 

Ja, til bedre livskvalitet og til risikofri jakt, selv om det siste neppe kan sies å være særlig edel idrett.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags