Gå til sidens hovedinnhold

Hedmark Trafikk - ta dere sammen!

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forrige uke ble det arrangert trafikksikkerhetsdag for elevene ved NØVGS, da de lærte mye om hvordan å te seg i trafikken, ved ulykker og viktigheten av sikkerhetsbeltet. Da er det litt ironisk det Hedmark trafikk velger å gjøre 6 dager senere.

Mandag 17.september kl 06.30: Buss 981 forlater Røros stasjon, drøyt ti personer sitter på. Litt flere enn vanlig, da elevene som har valgt å bo på hybel på Tynset også sitter på, siden de har vært hjemme i helgen. Denne dagen har Hedmark Trafikk valgt å ta en buss med bedre komfort. Endelig. God plass til bena, mulighet til å slå bakover setet, luksus i forhold til hva som er vanlig på "tidligbussen". Men dette kommer til en pris, bedre plass betyr færre seter. Når bussen 20 minutter senere svinger ut fra Os skysstasjon er det så godt som fullt. 25 personer har stått på på Os.

Vi kommer til Dalsbygdakrysset. Der står 10-15 dalsbygdinger og venter, de må bytte buss, siden bussen fra Dalsbygda kun kjører ned til Os gamle skole. Der må de hoppe på Rørosbussen, som er så godt som full. 5-6 elever ender opp med å sitte i trappa eller stå. Det er 40 minutter og over 3 mil igjen til Tynset. På veien mellom Tolga og Tynset kjører bussen østsiden. Der plukkes det opp stadig flere personer som må stå.

Hvor er sikkerheten? Skulle det skje noe er disse 10 personene som sitter i trappa eller står, i stor fare for å bli skadd, samt skade de andre passasjerene som sitter spent fast.

Bussjåføren skal ha skryt, han prøvde i det minste å få kontakt med en annen buss, for å flytte over folk, men uten suksess.

Hva skjer Hedmark Trafikk? Elevantallet som pendler fra Røros/Os til Tynset varierer fra skoleår til skoleår. Men i år tror jeg det kan være lurt å la Dalsbygdabussen få kjøre hele veien til Tynset. Selv om vi får tilbake de trange, ubehagelige bussene med flere seter, så er det uansett for få seter.

Gjør noe!

Hilsen Ann-Randi Røstum, adjunkt ved NØVGS som pendler daglig med rute 981 fra Røros.

Kommentarer til denne saken