- Jeg savner en unnskyldning til Holtålen snøscooterklubb

En minnerik dag fra løypene i Tydal

En minnerik dag fra løypene i Tydal Foto:

Av

Pålitelig pensjonistparti?

DEL

LeserbrevDet skal ganske mye til før jeg blander meg inn i lokalvalget i en nabokommune, men innlegget i Retten fra Pensjonistpartiet (PP) i Holtålen den 22. juli må kommenteres.

Partiet skriver følgende: -"Med bakgrunn i bl. a. rapport fra Fylkesmannen i Trøndelag, har det dessverre vist seg at også uønsket kjøring utenfor etablerte scooterløyper har økt ved etablering av nye løyper."

Denne rapporten var ukjent for meg og jeg har nå siden 23. juli flere ganger bedt om å få den tilsendt.

Jeg ble først henvist til vedkommende som skrev innlegget og fikk til svar at han ikke hadde lest selve rapporten, bare en omtale i Adressa for flere måneder siden. Saken i Adressa mente han jeg kunne lete etter selv.

Da kontaktet jeg ordførerkandidaten som lovte meg å ta tak i dette og «komme til bunns» i saken.

Han forklarer at innlegget hadde feil standpunkt angående snøscooterløyper i Holtålen. Det er fort gjort at noe glipper gjennom sensuren i valgkampens hete, men innlegget fra Retten ble jo også delt av partiet selv på Facebook.

Også var det denne rapporten fra fylkesmannen da, den har ingen sett.

Det er nok tilgivelig at feil standpunkt ble presentert, og det er ikke uvanlig med ulike synspunkt innenfor et parti. Det er mer bekymringsverdig hvis representanter velger å vise til rapporter som ikke finnes, kan partiet da fortsatt kalle seg pålitelig?

Statens naturoppsyn (SNO) sin evalueringsrapport fra første sesong med Gauldalsløypa påpekte hva som kunne bedres, men det var langt fra noe i den rapporten som sa at dette ikke har fungert.

I tillegg til manglende dokumentasjon fra forfatteren av innlegget savner jeg også en unnskyldning til Holtålen Snøscooterklubb etter utsagnet:
-"Aksepterer ikke at snøscooterklubben forsøker å etablere seg som en maktfaktor i forkant av valget"

Når en frivillig organisasjon engasjerer seg og stiller relevante spørsmål til lokalpartiene skal det applauderes, ikke angripes. Når flausen først var gjort burde ikke PP bruke masse plass i neste innlegg på å angripe Holtålen kommunes arbeid med løypene, men heller be snøscooterklubben om unnskyldning.

De som har best forutsetning for å spre gode holdninger til snøscooterkjørere i Holtålen er snøscooterklubben. De har direktekontakt med kjørerne og skaper internjustis. Klubbens viktigste verktøy er lovlige løyper som gir et tilbud til alle de som ønsker å bruke snøscooter i friluftslivsammenheng. En positiv ringvirkning, i tillegg til et allsidig aktivitetstilbud i kommunen, er mulighetene for å styrke det etablerte næringslivet og kanskje skape noe nytt. Vi har intervjuet flere bedrifter om snøscooterrelatert omsetning i Tydal og før vi er ferdig med alle bedrifter er vi nå oppe i 17 millioner, per år. i har plass til mange ulike interesser i Tydal, det samme gjelder nok for Holtålen også.

Ønsker dere lykke til med kommende løypeprosess og gleder meg til at regionen får et sammenhengende løypenett igjen.
Det er mye verdiskapning i at vi kan besøke hverandres tilbud tilknyttet løypene.


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags