Snøscooterinteressen er større enn noensinne

Av
DEL

LeserbrevSnøscooterinteressen er større enn noensinne, spesielt hos den yngre del av befolkningen. Fremtiden tilhører de yngre og en snøscooterløype fra Røros til riksgrensen vil være et signal om utviklingsvilje og et fremtidsrettet samfunn med attraktive fritidstilbud for alle deler av Rørosbefolkningen.

En stadig større andel av befolkningen søker og etterspør alternativer til f.eks. den tradisjonelle skisporten. Med over 50 mil oppkjørte skiløyper i regionen skulle man også tro at skitilhengerne i tilstrekkelig grad er tilgodesett med andeler av vår felles natur. Skiløypene løypene prepareres forøvrig inntil flere ganger ukentlig av store beltegående tråkkemaskiner. Den støy og forurensing som de produserer blir selvfølgelig ikke nevnt med et ord i debatten. Historien viser at vern skjer best igjennom fornuftig bruk av naturen. Rørosnaturen er vant til intensiv bruk og ressursutnyttelse gjennom flere århundrer.

En beskjeden snøscooterløype vil i en slik sammenheng ikke kvalifisere til så mye som et miljømessig komma i fremtidige historiebøker om Bergstaden. Vi bør derfor gi plass til en begrenset og strengt regulert snøscootertrase for allmennheten, uten at de som søker naturens ro trenger å bli plaget. Nikkersadelen vil få kamp over den siste kamferdropsen i skåla.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags