Ny barnehage på Tolga?

Ny barnehage på Tolga er foreslått plassert ved siden av Tolga skole. Det mener artikkelforfatteren er helt feil.

Ny barnehage på Tolga er foreslått plassert ved siden av Tolga skole. Det mener artikkelforfatteren er helt feil. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDet har blitt bestemt at man skal gå videre med planene om å bygge ny felles barnehage på Tolga. Den skal plasseres ved siden av skolen på ett flatt og trangt område mellom Glomma og jernbanen.

Mitt problem er ikke at det bygges felles barnehage, det er utelukkende positivt av kommunen å legge til rette for det, men plasseringen blir helt feil. 

Her snakker vi om en del av Tolga kommunes innbyggere som ofte har de lengste dagene ”på jobb”, de trenger å ha ett godt innemiljø og god tumleplass ute, gjerne med litt skog og bakker.

Det å bygge en ny barnehage på det minste areal som er tillat for barnehager i Norge er rett skammelig av Tolga kommune med Ordfører Ragnhild Aashaug og rådmann Stein Halvorsen i spissen, vi skulle tro at vi hadde plass nok her i kommunen.

Den tanken om at vi ikke må sentralisere alt gjelder nok bare utenfor Tolga kommunes grenser. Kommunen sier at vi må utnytte personalressursene i barnehagen og SFO. Per i dag tar det 5 til 10 min å gå fra skolen opp til barnehagene og eksempelet som kommunestyret kom med at noen SFO barn trenger en plass å være i ferier når SFO er stengt og da skal være i barnehagen, derfor må den nye barnehagen ligge ved skolen holder ikke mål.

Foreldre må likevel kjøre sine skolebarn da det ikke går busser i ferier.  Når det gjelder vikarbruk i barnehagen virker det på meg som at de ansatte gjør en god jobb for å holde dette nede, da det heller utnyttes de ansatte som er tilstedet noe som så igjen gjør at planlagte aktiviteter blir utsatt eller ikke blir gjennomført.

Det har også vært nevnt at kulturskolen skal bruke den nye barnehagens lokaler, det regner jeg med at da skal skje etter barnehagens stenge tid halv fem eller at kommunen, som tydeligvis har penger på bok, har tenkt å lydisolere de rommene som skal benyttes til dette.

Hvis dette forslaget er det eneste som kan tilbys de minste innbyggerne i kommunen vår vil jeg for alltid være dypt skuffet. Jeg vil tro at det er flere enn meg som ønsker å høre at deres små har brukt dagen sin på noe annet enn å henge på gjerde for å se på stor ungene leke. Her er det rett og slett viljen i kommunestyret det går på for å finne den beste plasseringen for ny felles barnehage i Tolga.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags