Om boka Tynset sjukehus i 100

Ingrid Eide har skrevet historien om sjukehuset på Tynset.

Ingrid Eide har skrevet historien om sjukehuset på Tynset. Foto:

Av

I anledning av at lokalsykehuset på Tynset i år markerer 100-års jubileum, ble nylig jubileumsboken med tittelen - Tynset sjukehus i 100- utgitt. Boken er et skinnende, flott dokument, som forteller om et lokalsykehus som hver gang kom styrket ut av truende reformer, omorganiseringer, og i verste fall nedleggelse!

DEL

MeningerHvordan i all verden kunne Tynset sykehus ikke bare overleve, men stå seirende, styrket, stolt og oppreist tilbake etter alle disse slagene??

I dag med enda flere og bedre tilbud, nyere moderne utstyr, nye spesialiteter og enda flere høykvalifiserte overleger til pasientenes rådighet. Den dramatisk fortalte historien fram til i dag; om det vesle, seiglivede lokalsykehuset for Fjellregionen som nå endelig ligger trygt forankret i regjeringens Nasjonal Sykehusplan med alle sine akuttfunksjoner intakt!!

Hvordan kunne dette være mulig ??

Forklaringen og fasiten finnes i jubileumsboken!

Den lokale ledelsen på Tynset sykehus har tatt mange kloke og riktige valg og beslutninger opp igjennom årene, derfor lever 100-åringen fortsatt,- og sprekere enn noen gang.

Det ble besluttet å forsøke og få historien dokumentert og om mulig få den samlet innenfor permene på en jubileumsbok.:- En formidabel oppgave og utfordring å ta fatt på med siste 25 års enorme kildemateriale som fantes tilgjengelig, men uordnet i avisredaksjoner, diverse arkiver og i sentrale aktørers hoder som intervjuobjekter!

Fantes en person med evner, mot og kvalifikasjoner til å aksle en slik formidabel oppgave som redaktør/ forfatter ?

Igjen har sykehusledelsen på Tynset vist sin gode teft og kvalitet og skutt ny innertier ved sitt valg og tildeling av oppgaven til tolgingen Ingrid Eide, journalisten med en imponerende CV-profil og som sies å inneha ”svart belte” innenfor prosjektarbeid!

Et meget lykkelig valg av en journalist som på sin side fortjener hatten av og mangfoldige takk og gratulasjoner for å ha levert et praktverk av et historisk dokument!

Denne boken vil i fremtiden ganske sikkert bli brukt som referansekilde, bli sitert fra og henvist til i mange sammenhenger i norsk lokalsykehusdebatt!


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags