Gå til sidens hovedinnhold

Tynset sjukehus betyr trygghet

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I lys av siste dagers innlegg om Tynset sjukehus, vil jeg gjerne få oppveie noe av det negative inntrykket det er gitt uttrykk for. Slik negativitet kan skape usikkerhet rundt sjukehuset, og dette kan igjen brukes som argumenter for sentralisering i sjukehusstrukturen. Det er vi i Nord-Østerdalen ikke tjent med.

Å ha et sjukehus med akuttfunksjoner i nærheten, er en vesentlig del av tryggheten i samfunnet. Dette betyr særlig mye i Nord-Østerdalen, med lange avstander til andre sjukehus. Alle i regionen får bruk for tjenestene ved sjukehuset, før eller senere, og det er ofte livreddende behandling som trengs.

Jeg snakker av egen erfaring, jeg har flere ganger vært akuttinnlagt ved Tynset sjukehus. Sist i forbindelse med en ulykke, hvor jeg brakk lårhalsen. Ulykken skjedde få hundre meter fra sjukehuset, og jeg tenkte umiddelbart på hvor godt det er å ha sjukehus i nærheten. Ambulanse, akuttmottak, røntgen og operasjon var unnagjort på kort tid. Det er dyktige og trivelige folk ved Tynset sjukehus, man blir godt ivaretatt.

Jeg skjønner at noen har negative opplevelser også, ingen er feilfrie, men majoriteten av folk jeg snakker med, er svært fornøyd med sjukehuset vårt. Mitt inntrykk av undersøkelser, oversikter og egne erfaringer, er at SI Tynset er et veldrevet og bra sjukehus, med dyktig ledelse, gode spesialister og omtanke for pasienten på alle plan.

Kommentarer til denne saken